Trénoval aj Hamšíka. Zomrel legendárny mládežnícky tréner Žiaru

(Autor: Ivan Mriška)
Ivan Mriška|19. mar 2021 o 14:30

Milan Nemec zomrel vo veku nedožitých 78 rokov.

ŽIAR NAD HRONOM. Zo Žiaru nad Hronom prišla smutná správa, dnes futbalový svet opustil tréner FK Žiar nad Hronom a FK Pohronie Milan Nemec.

Informáciu priniesol oficiálny web FK Pohronie.

„Takmer 30 rokov strávil ako tréner mládeže v Žiari nad Hronom. Vychoval stovky hráčov, z ktorých sa viacerí presadili v popredných slovenských kluboch alebo v domácom seniorskom tíme. Pôsobil aj ako tréner výberu hráčov za vtedajší stredoslovenský kraj. S výbermi absolvoval viacero turnajov v zahraničí, uvádza web.

V histórii futbalu v Žiari nad Hronom bol Milan Nemec vôbec najdlhšie pôsobiacim trénerom v mládežníckych kategóriách, v klube pôsobil až do roku 2016.

„Milanko, všetkým, ktorí vás poznali, budete veľmi chýbať, dodáva.

Pri žiarskom futbale stál dlhé roky, v tomto smere drží klubový primát.

„Človeku to príde aj ľúto. Keby som začal spomínať, trvalo by to hodiny. Za to polstoročie som si pri futbale našiel množstvo kamarátov,“ pred časom povedal Nemec.

Milan Nemec už v dorasteneckom veku pôsobil v družstve Baník Žiar nad Hronom. Po ukončení dorastu, keď mužstvo Žiaru sa po vypadnutí ocitlo v okresnej druhej triede, bol v kádri mužov.

Pod vedením trénera Luptáka vyhralo okresný prebor a vrátilo sa do krajskej súťaže. Po základnej vojenskej službe hral niekoľko sezón v Baníku Kremnica a potom v Ihráči. Po skončení aktívnej činnosti nasledovala trénerská práca v rodnej obci a potom už len v Žiari nad Hronom pri družstvách mládeže.

„Vychoval viacero výborných futbalistov, ktorí sa neskoršie úspešne uplatnili najmä u mužov pri postupoch až do druhej ligy, ale aj v niektorých popredných prvoligových celkoch.

Bol trénerom krajského výberu starších žiakov. Bodoval na mládežníckych turnajoch s družstvami ŠK ZSNP Žiar na Hronom v Nórsku a Holandsku. S výberom stredoslovenského kraja žiakov, v ktorom boli takí hráči ako Greško či Hamšík, bol viackrát v Taliansku,“ o jeho kariére prezradili funkcionára Pohronia v roku 2016, kedy si prebral špeciálnu cenu za dlhoročné zásluhy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Trénoval aj Hamšíka. Zomrel legendárny mládežnícky tréner Žiaru