Michalovce vyhrali o štyri góly, Senica opäť bez víťazstva

Emanuel Mensah (v strede) sa postaral o dva góly Michaloviec.
Emanuel Mensah (v strede) sa postaral o dva góly Michaloviec. (Autor: TASR)
SITA|5. nov 2016 o 19:36

V sobotu sa odohrali tri zápasy Fortuna ligy.

SENICA. Futbalisti Senice sa netešili z víťazstva už desať ligových duelov za sebou. V sobotňajšom stretnutí 15. kola najvyššej slovenskej súťaže tím zo Záhoria doma hral nerozhodne s Prešovom 0:0.

Nováčik zo Šariša neprehral v piatom zápase za sebou, mužstvo 1. FC Tatran viedol prvýkrát v pozícii hlavného trénera Miroslav Jantek.

Senici patrí priebežne 9. miesto v tabuľke Fortuna ligy s 13 bodmi, Prešov má o bod menej a je desiaty.

Ani viaceré absencie v zostave Myjavy nepomohli domácemu Ružomberku k zisku troch bodov v sobotňajšom stretnutí.

Pod Čebraťom sa zrodila bezgólová remíza. hoci v 38. min napálil domáci Faško do brvna hosťujúcej bránky.

"Kopaničiari" si udržali štvrtú priečku s 24 bodmi, "Ruža" je priebežne piata s 22 bodmi.

Michalovce potvrdili rolu favorita a deklasovali Zlaté Moravce-Vráble 5:1. Pre FC ViOn je to už siedmy ligový duel bez bodového zisku a "upevnená" posledná 12. priečka v tabuľke.

Hráči MFK Zemplín sa jednoznačným triumfom posunuli pred úradujúceho majstra z Trenčína i Trnavu na 6. miesto s 22 bodmi, figurujú iba horším skóre za piatym v hodnotení Ružomberkom.

Dva góly Michaloviec strelil Emmanuel Mensah, raz skórovali Ivan Kotora a Dominik Kunca, "vlastenca" si dal stopér FC ViOn Karol Karlík, ktorý bol aj autorom jediného presného zásahu hostí na východe Slovenska.

FORTUNA LIGA - 15. kolo:

FK Senica - 1. FC Tatran Prešov 0:0

Rozhodoval: Horváth, ŽK: Kopičár - Petko, Keresteš, Streňo, Kačala, 714 divákov

Senica: Šulla - J.Kosorin, Březina, Pillár, Delgado - Kopičár, Kratochvíl - Honchar (51. Ebwelle) , Mráz (67. Pirulo) , Weriton - Turyna

Prešov: Talian - Petko, Dzurik, Jacko, Streňo - Olasunkanmi (90. Tubonemi), Kačala, Keresteš, Bujňák (90.+ Dupkala) - Katona - Rolinc (63. Kubus)

Hlasy trénerov:

Miroslav Mentel, tréner Senice: "Zápas sa mi hodnotí veľmi ťažko, mali sme ísť od začiatku za víťazstvom. Mali to byť pre nás tri povinné body aj preto, aby sme sa vyhli bojom o záchranu. Bohužiaľ sa to nepodarilo. Síce sme mali väčšie držanie lopty, ale to neznamená, že zápas je víťazný. Mali sme do polčasu dve dobré šance a to bolo asi všetko. Dávali sme málo lôpt do pokutového územia, Turyna bol na hrote osamotený a hráčov, ktorí ho mali dopĺňať ako podhrotoví (Samo Mráz , striedajúci José Pirulo), bolo veľmi málo cítiť. Aktívny bol smerom dopredu jedine Kratochvíl, ktorý spájal štítového stredového hráča a útok. Zápas bol z našej strany málo efektívny a remíza je pre nás neúspechom. Sklamali ma dnes striedajúci hráči, ktorí boli asi ešte zamrznutejší ako tí, ktorých striedali."

Miroslav Jantek, tréner Prešova: "My sme prišli s cieľom v tomto zápase neprehrať. Bol to veľmi dôležitý zápas z pohľadu vývoja v tabuľke. Mrzí ma, že sme v prvom polčase boli v prechodovej fáze málo aktívny a druhý polčas sme sa v tomto smere zlepšili. Boli tam od nás aj náznaky nejakých gólových príležitostí, ktoré sme nevyužili. Domáci mali viac z hry, boli častejšie pri lopte, ich snaha bola väčšia a aj z toho pohľadu, že boli domáci bolo cítiť, že majú väčšiu povinnosť bodovať. Zápas sa skončil bez gólov a myslím, že môžem byť relatívne spokojný hlavne s tým, že sme neinkasovali."

FK Ružomberok - Spartak Myjava 0:0

Rozhodoval: Kráľovič, ŽK: Kupec - Mehremič, Kolár, Kóňa, Duga, 1319 divákov

Ružomberok: Macík - P. Maslo, J. Maslo, Kružliak, Kupec - Kolčák - Daniel, Chrien, Faško (62. Ďubek), Gál-Andrezly - Mareš (68. Lačný)

Myjava: Hruška - Beňo, Pavlík, Černáček, Mehremič - Duga, Kóňa - Kukoľ 90+ Flamik), Abrahám (78. Sabler), Brigant (88. Šmehyl) - Kolár

Hlasy trénerov:

Norbert Hrnčár, tréner Ružomberka: "Z našej strany bolo v zápase veľa ofenzívnej aktivity i veľa streleckých pokusov či gólových šancí, aby sme stretnutie zlomili. Bohužiaľ, zlyhali sme v efektivite. No som rád, že súpera sme do ničoho vážneho nepustili. Pri takom množstve šancí, čo sme si vypracovali, bolo treba nejaký gól dať. Tým pádom by sa hra otvorila a predpokladám, že zápas by sme dotiahli do víťazného konca."

Mikuláš Radványi, tréner Myjavy: "Pred zápasom som mal problémy, keďže zo základu nám vypadli štyria hráči, no tí chlapci, čo dostali šancu, to odmakali. Boli tam aj chyby, ale musím ich pochváliť za bojovnosť. To, čo sme si povedali pred zápasom, sme splnili. Domáci mali viac z hry, my sme sa viac zameriavali na defenzívu. Okrem veľkej šance, čo mal Faško, do ďalšej vyloženej sme súpera nepustili. Chceli sme v Ružomberku uhrať minimálne bod a to sa nám aj podarilo. Takže sme spokojní."

MFK Zemplín Michalovce - ViOn Zlaté Moravce-Vráble 5:1 (2:0)

Góly: 18. a 52. E. Mensah, 28. Kotora, 68. Kunca, 89. (vl./ Karlík) - 58. Karlík.

Rozhodoval: Smolák, ŽK: Karlík, 1185 divákov.

MFK Zemplín Michalovce: Macej - Qose, Sipľak, Podhorin, Šimčák - T. Sedlák - Kunca (84. Tereščenko), Danko, E. Mensah, Kotora (72. Regáli) - Kushta (80. Leško)

ViOn Zlaté Moravce-Vráble: Kováč - Boszorád, Karlík, Kapor, Švec (46. Obročník) - Bariš (46. Pintér), Pastva - Válovčan, Orávik, M. Sedlák - Sombat (69. Guilavogui)

Hlasy trénerov:

Anton Šoltís, tréner Michaloviec: "S predvedeným výkonom som spokojný. Súhlasim s trénerským kolegom, že naše víťazstvo je zaslúžené."

Peter Gergely, tréner Zlatých Moraviec: "V zápase nemám veľa čo hodnotiť, domáci boli jasne lepší. Dostali sme veľmi ľahké góly. Keď sme sa nadýchli za stavu 3:1, hneď sme inkasovali ďalší gól. Víťazstvo domáceho mužstva je absolútne zaslúžené."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Michalovce vyhrali o štyri góly, Senica opäť bez víťazstva