Mayweather vyzval Pacquiaa, otázkou zostáva termín

SITA|11. jan 2012 o 11:42

Floyd Mayweather prostredníctvom sociálnej siete vyzval na súboj filipínskeho šampióna Mannyho Pacquiaa.

LAS VEGAS. Americký boxer "Postav sa proti mne, grázel," napísal doteraz nezdolaný pästiar na Twitteri. Podľa jeho predstáv by sa dlho očakávaný súboj mal uskutočniť 5. mája v Las Vegas.

"Manny Pacquiao, vyzývam ťa na duel 5. mája. Dajme svetu to, po čom prahne," uviedol ďalej Mayweather a potvrdil, že sudca mu odložil výkon 90-dňového trestu odňatia slobody za domáce násilie. Odpykávať si ho začne až 1. júna.

Mayweather v 42 doterajších súbojoch nenašiel v profesionálnom ringu premožiteľa. Naposledy v septembri nie veľmi športovým spôsobom knokautoval v súboji o titul šampióna welterovej váhy organizácie WBC svojho krajana Victora Ortiza. Súper sa mu po napomenutí rozhodcom išiel ospravedlniť a obaja sa dotkli rukavicami, keď Mayweather v priebehu sekundy nečakane zaútočil a poslal Ortiza na zem. Podľa pravidiel boxu bolo všetko v poriadku, diváci však víťaza vypískali.

Filipínčan Pacquiao v novembri zdolal v Las Vegas na body Juana Manuela Márqueza z Mexika a obhájil titul vo welterovej váhe organizácie WBO. Na konto si pripísal 15 víťazstvo v rade a svoju celkovú bilanciu vylepšil na 54 triumfov (z toho 38 k.o.) - 2 remízy - 3 prehry.

Reakcie na Mayweathertovu výzvu sú zatiaľ rozpačité. Pacquiaov promotér Bob Arum odmietol májový termín a navrhol 9. jún. Dovtedy by vraj mohli postaviť v Las Vegas dočasné tribúny, ktoré by zvýšili príjem zo zápasu o 40 miliónov dolárov.

"Nevyhodíme predsa 40 miliónov von oknom," vyhlásil Arum a prejavil ochotu zaplatiť súdne poplatky za ďalší odklad výkonu Mayweatherovho trestu. "Rád by som počul, že je ochotný posunúť termín na 9. jún. Potom si môžeme sadnúť a podpísať zmluvu," dodal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Box»Mayweather vyzval Pacquiaa, otázkou zostáva termín