Vyhral dve etapy a dva dni bol na čele. Van der Poel odstúpil z Okolo Švajčiarska

Mathieu van der Poel v žltom drese pre lídra pretekov Okolo Švajčiarska.
Mathieu van der Poel v žltom drese pre lídra pretekov Okolo Švajčiarska. (Autor: TASR/AP)
SITA|11. jún 2021 o 15:47

V tíme s ním počítajú ako s lídrom na Tour de France.

BRATISLAVA. Cyklistické preteky Okolo Švajčiarska pokračujú už bez Holanďana Mathieua van der Poela.

Víťaz dvoch etáp a dvojdňový líder celkového poradia je podľa vedenia belgickej stajne Alpecin-Fenix prechladnutý a v tíme nechcú riskovať zhoršenie jeho zdravotného stavu. Odstúpil pred piatkovou šiestou etapou.

S výnimočným klasikárom aj skvelým šprintérom Van der Poelom počítajú ako s lídrom na Tour de France a Holandsko by mal zasa reprezentovať na olympijských hrách v Tokiu.

"V daždivom počasí uplynulých dní sa náš jazdec nevyhol miernemu prechladnutiu, preto je potrebné, aby si poriadne oddýchol. Napriek tomu, že sa tešil na pokračovanie v pretekoch vo Švajčiarsku, rozhodli sme sa ho šetriť pred Tour de France," píše sa vo vyhlásení tímu Alpecin-Fenix, ktoré cituje web cyclingnews.com.

Dvadsaťšesťročný Van der Poel, držiteľ 33 víťazstiev v profipelotóne, sa o dva týždne predstaví vôbec prvýkrát vo svojej kariére na Tour de France. Víťazné ambície by mal mať hneď v úvodnej etape s klasikárskym profilom v Bretónsku.

Jeho tím sa netají tým, že by ho po nej chceli vidieť v žltom drese lídra slávnych pretekov. Ešte predtým by sa mal Van der Poel predstaviť na majstrovstvách Holandska, kde by mal obhajovať domáci titul.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Vyhral dve etapy a dva dni bol na čele. Van der Poel odstúpil z Okolo Švajčiarska