Hviezda Liverpoolu nachytala Slováka, skórovala pätičkou

Roberto Firmino strelil gól pätičkou, Slovák Marko Maroši nemal šancu.
Roberto Firmino strelil gól pätičkou, Slovák Marko Maroši nemal šancu. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|9. jan 2022 o 21:21

Marko Maroši inkasoval v FA Cupe štyri góly.

LIVERPOOL. Slovenský brankár Marko Maroši odohral v nedeľu špeciálny zápas. V anglickom FA Cupe sa na Anfielde v bráne Shrewsbury postavil hviezdam Liverpoolu.

V základnej zostave domácich nechýbal skúsený Holanďan Virgil van Dijk, škótsky reprezentant Andrew Robertson, brazílsky stredopoliar Fabinho či viacero mladých nádejí.

Napriek tomu sa ako prví tešili hostia, v 27. minúte nečakane otvoril skóre Daniel Udoh. Krátko po ňom sa presadil aj Ryan Bowman, ktorého gól však rozhodcovia neuznali.

Liverpool sa však dostal do zápasu po polhodine hry. V 34. minúte vyrovnal stav stretnutia mladík Kaide Gordon, historicky najmladší strelec klubu v FA Cupe.

Vo veku 17 rokov a 96 dní sa stal zároveň druhým najmladším strelcom v histórii Liverpoolu, klubový rekord drží Ben Woodburn (17 rokov a 45 dní).

Na konci prvého polčasu premenil pokutový kop Fabinho a Liverpool po zmene strán už skúsene doviedol zápas do víťazného konca. Skóre ešte navýšili striedajúci Roberto Firmino a v nadstavenom čase druhým zásahom jeho krajan Fabinho.

Práve skúsený kanonier Firmino sa postaral o moment zápasu a možno celého kola anglickej pohárovej súťaže.

V 78. minúte zachytil v priestore päťky tečovanú strelu Francúza Ibrahimu Konatého a v obkolesení štyroch obrancov prekonal slovenského brankára efektnou pätičkou.

Aj keď sa Maroši postaral o niekoľko skvelých zákrokov, vysokej prehre svojho mužstva už nedokázal zabrániť.

Podobné šťastie ako Liverpool však nemali hráči londýnskeho Arsenalu. Štvrtý tím tabuľky Premier League nečakane padol na ihrisku druholigového Nottinghamu 0:1.

Deň predtým skončil v rovnakej fáze turnaja aj Newcastle United v bráne s Martinom Dúbravkom. Účastníka najvyššej anglickej súťaže senzačne vyradil treťoligový Cambridge United.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»FA Cup»Hviezda Liverpoolu nachytala Slováka, skórovala pätičkou