Cavendish má po kolízii so Saganom zlomenú lopatku, na Tour skončil

Mark Cavendish.
Mark Cavendish. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|5. júl 2017 o 00:23

Brit spadol v závere štvrtej etapy po kontakte s Petrom Saganom. Slováka za incident z pretekov vylúčili.

BRATISLAVA. Britský cyklista Mark Cavendish na Tour de France 2017 skončil. Pri páde v závere štvrtej etapy si zlomil lopatku a do pretekov už nezasiahne.

"Som veľmi sklamaný, že musím oznámiť informáciu o zlomenine," uviedol 32-ročný Brit v stanovisku, ktoré poskytol jeho zamestnávateľ, tím Dimenson Data.

Cavendish spadol po tom, ako sa dostal do kontaktu s Petrom Saganom a vrazil do bariéry. Slováka neskôr rozhodcovia za úder lakťom z pretekov vylúčili.

Cavendish, ktorý na Tour vyhral dokopy 30 etáp a v historickej štatistike víťazstiev je druhý za slávnym Eddym Merckxom (34), si zranil to isté rameno ako pri nehode v úvodnej etape Tour de France 2014.

Tímový lekár Adrian Rotunno pre BBC uviedol, že Brit utrpel zlomeninu lopatky, ale nemá žiadne nervové poškodenie a nebude potrebovať operáciu.

"Tím pracoval neuveriteľne. Perfektne odviedol to, čo sme si ráno povedali. Bol som v dobrej pozícii na to, aby som vyhral," hodnotil Cavendish.

"Opustiť preteky, na ktorých som postavil celú svoju kariéru, je naozaj smutné."

Cavendish má v tejto sezóne smolu. Jeho štart na Tour de France bol dlho neistý po tom, ako tri mesiace bojoval s Epstein-Barrovým vírusom, známym tiež ako mononukleóza. Dokázal sa však zotaviť a v utorok dokonca bojoval o víťazstvo.

Po strete s Petrom Saganom sa ale ocitol na zemi. A hoci prvotné správy hovorili, že nemá žiadnu zlomeninu, napokon sa Tour de France 2017 preňho skončila.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Tour de France»Cavendish má po kolízii so Saganom zlomenú lopatku, na Tour skončil