Marek Mintál končí v reprezentácii

Marek Mintál
Marek Mintál (Autor: tasr)
Pavol Spál|29. máj 2009 o 19:10

Marek Mintál sa rozhodol, že kariéru v reprezentácii skončí. Svoje rozhodnutie oznámil esmeskovou správou trénerovi Vladimírovi Weissovi.

BRATISLAVA. V slovenskej futbalovej reprezentácii pravdepodobne skončila jedna z najväčších opôr posledných rokov. Marek Mintál sa vo štvrtok rozhodol ukončiť pôsobenie v národnom tíme.

Slovensko hrá 6. júna kvalifikačný zápas o postup na majstrovstvá sveta v Juhoafrickej republike proti San Marínu. Mintál figuroval v užšej nominácii a v pondelok sa mal zúčastniť reprezentačného zrazu.

Cítim, že v reprezentácii už veľkú perspektívu nemám

"Na zraz už nepôjdem. Je to moje rozhodnutie. Už za reprezentáciu hrať neprídem,“ povedal vo štvrtok popoludní pre SME 31–ročný ofenzívny stredopoliar.

Mintál o rozhodnutí včera informoval i reprezentačného trénera Vladimíra Weissa. „Napísal som trénerovi esemesku, v ktorej som ho poprosil, aby ma už nevolal na reprezentačné zrazy,“ dodal.

Mintál pôsobil v národnom tíme od roku 2002. Patril medzi dlhoročné opory. V 45 zápasoch strelil 14 gólov. V posledných zápasoch však v reprezentácii sedel iba na lavičke.

„Cítim, že v reprezentácii už veľkú perspektívu nemám. Je tam veľa mladých a perspektívnych hráčov. Myslím, že sa zaobídu aj bezo mňa. Budem im fandiť. Bude lepšie, ak asi ukončím túto reprezentačnú otázku.“

Futbalista nemeckého 1. FC Norimberg bol výborný strelec. V sezóne 2004/05 bol najlepším strelcom Bundesligy. V posledných rokoch mal problémy so zraneniami.

V jarnej časti druhej najvyššej nemeckej súťaže sa však dostal do veľkej formy. V 26 zápasoch dal 16 gólov a stal sa najlepším strelcom druhej najvyššej nemeckej súťaže. Vďaka nemu je Norimberg iba kúsok od postupu do Bundesligy.

Mintálov osobný pocit

Slovensko má historicky najväčšiu šancu postúpiť na majstrovstvá sveta, vedie kvalifikačnú skupinu. Mintál tak oželel šancu hrať na svetovom šampionáte. „Taký je môj osobný pocit. Neprekáža, čo už. Je to moje rozhodnutie. Rozmýšľal som nad tým dlhšie,“ povzdychol si Mintál.

Na otázku, či už definitívne skončil v reprezentácii, odpovedal „Nikdy nehovor nikdy“. O reakciu sme požiadali reprezentačného trénera Vladimíra Weissa. „No tak sa Marek vyjadril. Nemám žiadnu reakciu,“ povedal Weiss.

Mintálov ďalekonosný gól Walesu

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov