Maradona sa zastal krajana Messiho

(Autor: TASR)
SITA|10. júl 2011 o 19:19

Bývalý tréner argentínskej futbalovej reprezentácie Diego Maradona sa zastal súčasnej najväčšej hviezdy juhoamerického tímu Lionela Messiho.

Messimu kritici vyčítajú nedostatočné výkony v argentínskom národnom výbere.

BUENOS AIRES.

Dvadsaťštyriročný rodák z mesta Rosario Messi pozbieral na klubovej scéne v drese španielskeho mužstva FC Barcelona prakticky všetko, čo sa dalo, kritici mu však vyčítajú nedostatočné výkony v argentínskom národnom výbere. Postavou nevysoký zakončovateľ v argentínskej reprezentácii nenapodobňuje výkony z katalánskeho tímu a najmä na jeho hlavu sa znáša vlna kritiky v prípade neúspechu Argentínčanov.

Tým sa nedarí ani na práve prebiehajúcom juhoamerickom šampionáte - Copa América. V A-skupine majú po dvoch zápasoch na svojom konte iba 2 body. Päťdesiatročný Maradona sa však postavil za svojho krajana a všetkým odkázal, čo si myslí:

"Stojím za Messim. Vždy reprezentuje a miluje argentínsky dres. Nemôžem pochopiť všetkých tých idiotov, ktorí na neho nadávajú. Minulý týždeň som sa s ním rozprával a odporučil som mu, aby nebral takéto slová vážne. Neobviňujte Lea. Máme najlepšieho hráča na svete, výnimočného chlapca."

Bývalá hviezda tímu SSC Neapol poukázala aj na obdobie pred svetovým šampionátom v roku 1986, na ktorom ako kapitán doviedol Argentínu k zisku titulu pre majstrov sveta. Podľa neho je kritika Messiho neoprávnená:

"Pred turnajom v roku 1986 sa mi tiež nevydarilo niekoľko stretnutí. Hral som zle a 80 percent novinárov ma kritizovalo. Tím neútočil (v zápasoch Copa América proti Bolívii a Kolumbii - pozn.) a potom ho všetci vinili. Niekedy sa voči Messimu správame neférovo."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov