Máme šancu napraviť si pošramotenú povesť, tvrdí Hipp

SITA|1. okt 2008 o 12:53

Futbalistov Artmedie Petržalka čaká vo štvrtok 2. októbra od 20.15 h na bratislavskom Tehelnom poli odvetný súboj 1. kola hlavnej súťaže Pohára UEFA 2008/09 proti portugalskému Sportingu Braga.

BRATISLAVA. Po prvom vzájomnom dueli spred dvoch týždňov, ktorý sa skončil vysokým víťazstvom zverencov trénera Jorgeho Jesusa 4:0, sa s najväčšou pravdepodobnosťou úradujúci slovenský ligový šampión rozlúči s tohtosezónnym účinkovaním v pohárovej Európe. Aj keď fanúšikovia "bielo-čiernych" majú ešte určite v živej pamäti historické víťazstvo Artmedie 5:0 v 2. predkole Ligy majstrov 2005/06 rovnako na Tehelnom poli nad škótskym veľkoklubom Celticom Glasgow, tentoraz asi ani tí najväčší optimisti nedúfajú v podobný zázrak. Navyše, Petržalčania v súčasnosti rozhodne nie sú v optimálnej hernej pohode a v aktuálnej tabuľke Corgoň ligy 2008/09 im patrí so ziskom len ôsmich bodov z desiatich zápasov predposledné 11. miesto. V ostatnom ligovom dueli nedokázala Artmedia zvíťaziť nad DAC Dunajská Streda a na bratislavských Pasienkoch sa zrodila bezgólová remíza.

"Náš postup cez Sporting Braga, s ktorým sme v Portugalsku prehrali 0:4, je síce už iba vo vyslovene teoretickej rovine, ale nikto z nášho klubu nejde do tejto ťažkej odvety v nejakej porazeneckej nálade," povedal pre agentúru SITA generálny manažér Bratislavčanov Petr Kašpar a doplnil: "Na stretnutie s Bragou sa chystáme so všetkou vážnosťou. Radi by sme sa s našimi priaznivcami rozlúčili čo najlepšie a dobrým výsledkom chceme prispieť k zlepšeniu slovenského koeficientu pre nasadzovanie našich mužstiev v ďalších ročníkoch európskych pohárových súťaží."

Okrem aktuálnej nie najlepšej hernej pohody sužujú Artmediu aj viaceré zranenia dôležitých členov kádra. "Mimo hry sú určite Aleš Urbánek, Martin Mikulič a Peter Burák. Otáznik visí nad zdravotným stavom Zbyňka Pospěcha a Branislava Fodreka, v ich prípade budem múdrejší po stredajšom tréningu. Ak by boli k dispozícii, pravdepodobne by som nemenil zostavu zo sobotňajšieho duelu s Dunajskou Stredou," povedal v stredu pre agentúru SITA hlavný kormidelník Petržalčanov Michal Hipp. Štyridsaťpäťročný rodák z Nitry si uvedomuje, že postup do skupinovej fázy medzi najlepších 40 tímov tohtosezónnej edície druhej najprestížnejšej klubovej pohárovej súťaže starého kontinentu je už len v teoretickej novine. "Rozhodne však do štvrtkového duelu nejdeme v porazeneckej nálade. Máme šancu napraviť si pošramotenú povesť a pobiť sa o dobrý výsledok a chceme to využiť," dodal Michal Hipp.

Výprava futbalistov Sportingu Braga priletí na Slovensko v stredu 1. októbra o 13.40 h. Zverenci trénera Jorgeho Jesusa absolvujú klasický predzápasový tréning od 19.00 h na štadióne ŠK Slovan, ubytovaní budú v hoteli Crowne Plaza. Úradujúci slovenský šampión si zatrénuje od 16.30 h na ihrisku Rapidu v Prievoze.

Štvrtkový duel Artmedia Petržalka - Sporting Braga (20.15 h SELČ) odvysiela v priamom prenose Slovenská televízia na Trojke. Ako hlavný arbiter povedie súboj na Tehelnom poli Chorvát Marijo Strahonja. Tridsaťtriročnému rozhodcovi budú na čiarach pomáhať jeho asistenti Željko Grgec a Igor Krmar. V úlohe štvrtého arbitra sa predstaví Domagoj Vučkov.


Predpokladaná zostava Artmedie: Kamenár - Velický, Saláta, Dosoudil, Szabó - Guédé - Czinege, J. Kozák, Fodrek (Patrik Mráz) - Piroska, T. Oravec (Zb. Pospěch)


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Máme šancu napraviť si pošramotenú povesť, tvrdí Hipp