Mal úspechy v slávnej bundeslige. Trnava stavila na El Maestra

Nestor El Maestro.
Nestor El Maestro. (Autor: spartak.sk)
Pavol Spál|18. máj 2017 o 17:59

Šéfov klubu možno presvedčilo jeho meno. Nestor El Maestro je novým trénerom Spartaka Trnava.

BRATISLAVA. Pred arénou Antona Malatinského stojí dlhý rad. Deti, ženy, dôchodcovia, všetci čakajú. Musia. „Stop,“ vraví predavačka medzi dverami. Dnu pustí zákazníka, iba keď niekto medzitým vyjde.

Obchod s futbalovými suvenírmi je preplnený. Dresy, tričká či mikiny so znakom trnavského futbalového klubu sa míňajú ostošesť. Takto to vyzeralo v Trnave pred dvoma rokmi, keď slávnostne otvárali nový štadión.

Odvtedy eufória vyprchala, mnohí fanúšikovia sú opäť nahnevaní.

Pozrite si, ako vyzerali prípravy pred slávnostným otvorením štadióna: fotogaléria

18.5.2017

Kým vlani mala Trnava na slovenské pomery senzačnú priemernú návštevnosť okolo 8500 ľudí na zápas, v tejto sezóne je to len okolo tritisíc. Fanúšikovia po čiastočnom nadšení opäť zanevreli. Koľkokrát už.

Trnava je jedno z mála miest na Slovensku, ktoré má v prípade úspechu potenciál vypredávať štadión.

Trnavčania prežili najslávnejšie obdobie v rokoch 1968 – 1973, keď päťkrát získali československý titul a zahrali si aj semifinále Pohára európskych majstrov, čiže predchodcu Ligy majstrov.

To však bolo vo futbalovom praveku. Odvtedy Trnava márne čaká na úspech. V lige je momentálne siedma. V klube je šéfstvo neľútostné a tréneri sa často menia. Bývalý hráč Miroslav Karhan je posledný, ktorý skončil. Trnava už predstavila nového kouča.

Prichádza El Maestro

Šéfov Trnavy možno presvedčilo jeho meno. Nestor El Maestro, čo znamená v preklade veľký šampión.

Nový tréner sa pôvodne volal Nestor Jevtic. Na El Maestra sa dal oficiálne premenovať. „Som veľmi šťastný. Vnímam to ako veľkú príležitosť. Na prácu v Spartaku sa teším," povedal nový tréner Spartaka pre klubový web.

Na to, aby ste sa stali veľkým trénerom, ste nemuseli byť dobrým hráčom. José Mourinho to ukázal.


Nestor El Maestro, nový tréner Trnavy

V kariére dostane prvú šancu ako hlavný tréner. El Maestro je rodákom z Belehradu, má však aj britské občianstvo a od detstva žil v Londýne. Naposledy pôsobil ako asistent Thorstena Finka v Austrii Viedeň, kde bol od septembra 2016.

Už v osemnástich pracoval ako analytik vo West Ham United. Ako 24-ročný sa v službách Schalke stal najmladším asistentom trénera v histórii nemeckej bundesligy, v sezóne 2006/2007 skončil s klubom na druhom mieste. Neskôr pôsobil v realizačnom tíme Hannoveru a Hamburgu.

Trnava má byť pravá

„Boli to obrovské skúsenosti. V mladom veku som dostal príležitosť pôsobiť vo veľkom klube. Bundesliga je skvelá liga, v mojom trénerskom vývoji zohrala podstatnú rolu. Rád by som skúsenosti preniesol do Spartaka Trnava. Cítim sa pripravený," tvrdil El Maestro.

"Už po skončení v Hannoveri som nad tým premýšľal. Priznám sa, že už skôr som dostal možnosť trénovať slovenský tím, no odmietol som. Verím, že Trnava je pre mňa tá pravá," prezradil.

Vo veku 34 rokov patrí k najmladším trénerom v dejinách ligy.

„Hráčov chcem čo najskôr naučiť moju filozofiu,“ dodal El Maestro. Hovorí po anglicky, nemecky i španielsky.

„Na to, aby ste sa stali veľkým trénerom, ste nemuseli byť dobrým hráčom. José Mourinho to ukázal,“ uzavrel El Maestro.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Mal úspechy v slávnej bundeslige. Trnava stavila na El Maestra