Majster sa naďalej trápi. Musíme mať väčšiu túžbu za víťazstvom, vraví Ševela

Trenčania (v červenom) sa proti Myjave nedokázali presadiť.
Trenčania (v červenom) sa proti Myjave nedokázali presadiť. (Autor: SITA)
SITA|18. sep 2016 o 12:10

Úradujúci majster Slovenska má po deviatich kolách na konte už päť prehier.

MYJAVA. Za deväť kôl nazbieral majstrovský AS Trenčín v slovenskej najvyššej futbalovej súťaže len tri víťazstvá a bilanciu si nevylepšil ani v sobotu v Myjave.

Favorit prehral 0:1, keď o všetkom rozhodol v nadstavenom čase prvého polčasu domáci útočník Ľuboš Kolár.

Hráči Myjavy po štyroch ligových nezdaroch s Trenčínom tentoraz už ťahali za dlhší koniec. Sériu zápasov bez prehry natiahli na päť a tých víťazných na štyri.

Zatiaľ čo Trenčín má na konte už päť prehier a v tabuľke je deviaty, Myjava dosiahla piate víťazstvo a v tabuľke Fortuna ligy je štvrtá len zásluhou horšieho skóre za rovnako 17-bodovým Ružomberkom.

Ševela: Musíme premieňať šance

Kým Trenčania v deviatich kolách až 17-krát inkasovali, Myjavčania dostali od súperov iba sedem gólov a sami dali deväť.

Spartak Myjava - AS Trenčín 1:0 (1:0): fotogaléria

18.9.2016

"Herná dominancia v prvom polčase bola na našej strane, ale pokiaľ chceme aj výsledkovo uspieť, musíme premieňať šance. Druhý polčas už bolo pre nás ťažké presadiť sa v zhustenom priestore. Chceli sme s tým ešte niečo spraviť, ale nepodarilo sa to. Sme smutní z výsledku," uviedol tréner AS Trenčín Martin Ševela.

"Máme pred sebou veľa práce. Za víťazstvom musíme ísť s väčšou túžbou ako v dnešnom stretnutí," dodal Ševela.

Hrali defenzívne

Tréner Myjavy Mikulúš Radványi po zápase skonštatoval: "Vedeli sme, že Trenčín má dobrý prechod do útoku a hráčov, ktorí sú silní na lopte. Prvých dvadsať minút sme im dali viac priestoru, vypracovali si šance, ktoré, chvalabohu pre nás, nepremenili. My sme trpezlivo čakali na našu chvíľu. Prišla v 45. minúte a Kolár famózne zakončil."

Radványi si uvedomuje, že s Trenčanmi sa jeho zverenci nemohli pustiť do otvorenej partie. Defenzívny taktický zámer najmä po strelenom góle do bodky naplnili.

"Mali sme aj kus šťastia. V takýchto zápasoch to mužstvo potrebuje. Hráči hrali obetavo, ťažkých 90 minút odpracovali a za to ich musím pochváliť," dodal myjavský kouč.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Majster sa naďalej trápi. Musíme mať väčšiu túžbu za víťazstvom, vraví Ševela