Michalovce získali posilu z tímu majstra. Do klubu prichádza fínsky útočník

Mikko Nuutinen v drese HKM Zvolen.
Mikko Nuutinen v drese HKM Zvolen. (Autor: TASR)
SITA|25. jún 2021 o 18:40

Bol našou top voľbou, uviedlo vedenie Michaloviec.

BRATISLAVA. V extraligovom hokejovom klube HK Dukla Ingema Michalovce nateraz zaplnili posledné miesto v kádri pre sezónu 2021/2022, klub získal z majstrovského Zvolena fínskeho útočníka Mikka Nuutinena.

O príchode produktívneho Fína, ktorý v minulej sezóne v 64 dueloch zaznamenal bilanciu 24 gólov a 40 asistencií, informuje oficiálny web Zemplínčanov.

Čakali, že si vyberie inú ligu

"Mikko Nuutinen bol od prvého momentu, ako sme začali skladať tohtoročný tím, našou top voľbou a sme nesmierne radi, že v sezóne 2021/2022 bude obliekať dres s líškou na hrudi.

Počas jednaní bolo veľa momentov, keď sme očakávali, že si Mikko vyberie inú ligu, no na konci spravil dôležité rozhodnutie a na Slovensku bude pôsobiť ešte jeden rok.

V minulej sezóne bol Nuutinen druhým najproduktívnejším zahraničným hráčom v lige a veľkou mierou pomohol Zvolenu k zisku majstrovského titulu. Veríme, že po minuloročnej prvej sezóne na Slovensku sa jeho výkony môžu ešte zlepšiť," uviedlo vedenie michalovského klubu.

Kouč Tomek Valtonen pozná mená 27 hráčov (traja brankár, osem obrancov a 16 útočníkov) pre nový ročník, dvaja z nich absolvujú na Zemplíne skúšku - poľský útočník Dominik Pas a francúzsky obranca Pierre Crinon.

Trenčín získal kanadského obrancu

Nové meno v kádri hlási aj Dukla Trenčín, ktorá získala kanadského obrancu Patricka Kudlu.

Dvadsaťpäťročný bek v minulosti hral na Slovensku za Nové Zámky, ostatné dva ročníky strávil v českom Litvínove.

"Bol jedným z kľúčových hráčov defenzívy. Vzhľadom na to, že si v minulosti zahral aj na poste útočníka, má dobrú prácu s hokejkou a vie skvele reagovať aj pri prechode do útočnej fázy hry," informuje vedenie Trenčanov na klubovom facebooku.

V Nitre zostáva skúsená trojica

Klubu HK Nitra sa podarilo udržať si trio skúsený obrancov. Ako informuje oficiálny web organizácie spod Zobora, zmluvy predĺžili Branislav Mezei, Miroslav Pupák aj Ivan Švarný.

"Skúsená trojica odchovancov Nitry bude tvoriť základ defenzívy aj v ročníku 2021/22. Už v poradí ôsmu sezónu bude dôležitým členom zadných radov náš kapitán Branislav Mezei.

Ešte dlhšie oblieka dres Nitry 36-ročný Miroslav Pupák, ktorý je rekordérom klubu v počte štartov (708 zápasov za Nitru). Rozdávať skúsenosti mladým obrancom bude aj Ivan Švarný, ktorý sa pred minulou sezónou vrátil do Nitry po trinástich rokoch," uvádza sa na webe hockeynitra.com.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Michalovce získali posilu z tímu majstra. Do klubu prichádza fínsky útočník