Galský kohút sa utopil v guláši. Médiá reagujú na senzačnú remízu Maďarska

Maďarskí futbalisti sa tešia z remízy proti Francúzsku na EURO 2020 / 2021.
Maďarskí futbalisti sa tešia z remízy proti Francúzsku na EURO 2020 / 2021. (Autor: SITA/AP)
Jana Sedláková|19. jún 2021 o 20:55

Pozrite si reakcie médií na remízu Maďarska s Francúzskom 1:1.

BUDAPEŠŤ, BRATISLAVA. Najväčšie prekvapenie EURO 2020 / 2021. Slová ako šok či senzácia sa neboja použiť ani inak opatrne sa vyjadrujúce médiá.

Maďarskí futbalisti až do 66. minúty siahali na tri body proti Francúzsku, teda proti hviezdami nabitému tímu úradujúceho majstra sveta.

V nadstavenom čase prvého polčasu poslal Maďarsko do vedenia Atilla Fiola. V druhom polčase zariadil aspoň jeden bod pre Francúzov Antoine Griezmann. 

"Antoine Griezmann zachránil bod pre Francúzsko a zabránil Maďarsku dosiahnuť jeden z najšokujúcejších výsledkov európskeho šampionátu pred drsným publikom 60-tisíc ľudí v Budapešti," uviedol britský BBC Sport.

"Griezmann oživil Francúzsko, ale upokojiť maďarské delírium nedokázal," pridal sa The Guardian a reagoval aj český idnes.cz. "Svetových šampiónov šokoval Fiola v nadstavenom čase prvej časti."

Zamotaná skupina

Po zápase začali Maďari vo veľkom oslavovať. Z pohľadu na hráčov sa len ťažko dal uhádnuť výsledok. Kto práve prišiel k televíznej obrazovke, tipoval by skôr senzačnú výhru Maďarska. 

Tí už vzdorovali aj Portugalcom, no nakoniec prehrali. Teraz majú po remíze proti svetovým šampiónom na konte jeden bod a môžu pomýšľať aj na postup.

Skupina F sa tak poriadne zamotala. "Maďari skomplikovali Francúzsku plány na rýchly postup zo skupiny F," konštatovala na twitteri agentúra DPA.

Priebežná tabuľka skupiny F

Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body

"Francúzska obrana pripomínala Bastillu, nedobytnú pevnosť v nájazdoch proti nepriateľom. Naposledy ju v marci jedným zásahom pokorili Ukrajinci. Odvtedy päť zápasov odolávala," písal isport.cz. 

"Galský kohút sa utopil v maďarskom guláši," hodnotil komentátor ČT Sport.

Spomienky, ktoré sa budú vážiť

Pre Francúzsko je to zároveň prvý zápas od 24. marca, ktorý sa neskončil pre krajinu výhrou. Práve vtedy remizovali s Ukrajinou 1:1.

Francúzi mali šance aj v úvode zápasu proti Maďarsku, avšak nevyužili ich a potom už prišiel gól súpera. Atilla Fiola narušil obranu Francúzska.

"Tento zápas mu priniesol množstvo spomienok, ktoré si bude veľmi vážiť. Asi ako každý v Maďarsku," písal na twitter portál The Athletic.

"Francúzi si mohli v prvých minútach zabezpečiť výhru, ale nevyužili príležitosti. Potom už nič príliš nefungovalo a Maďari zaujali organizovanosťou," píšu wp.pl.

"Mohla to byť najväčšia senzácia EURO 2020," pridal sa ďalší poľský portál sport.tvp.pl.

Antoine Griezmann po vyrovnávajúcom góle v zápase Maďarsko - Francúzsko na EURO 2020.
Antoine Griezmann po vyrovnávajúcom góle v zápase Maďarsko - Francúzsko na EURO 2020. (Autor: TASR/AP)

Tri odkazy zo zápasu

Portál NBC Sports zhrnul tri posolstvá, ktoré fanúšikov naučil tento prekvapivý zápas v metropole Maďarska. "Francúzi nám pripomenuli, prečo najlepšie tímy nie vždy vyhrávajú turnaje," píšu.

Niekedy sa totiž aj hviezdnym tímom stane, že narazia na súperovho brankára, ktorý predvedie životný výkon, prípadne stretnú húževnatý tím, ktorý dokáže predviesť excelentnú hru.

Ak sa to spojí so slabším dňom favorita, môže z toho byť senzácia.

"Maďari môžu byť hrdí," konštatuje ďalej portál. V skupine s Francúzskom, Portugalskom a Nemeckom iba málokto čakal, že by mohli pomýšľať na body.

Hviezdami nabitému tímu dal gól hráč maďarského Fehérváru.

"Atilla Fiola, 31-ročný futbalista, ktorý nikdy nehral v klube mimo svojej krajiny, poslal gólom svoju krajinu do vedenia.

A bude tu veľa ľudí, nie len fanúšikov Maďarska, ktorí by toto radi videli aj vo vyraďovacej časti," dodal portál k druhému posolstvu.

"Griezman, Mbappé a Benzema si zaslúžia náš rešpekt (na ihrisku)," zhrnuli na webe tretie posolstvo zo zápasu. "Táto trojica dokáže zničiť akýkoľvek tím. A keď aj nie, prinesie množstvo kvality."

Bláznivá oslava

Švédsky portál aftonbladet.se si zase všimol nevšednú oslavu Fiolu po góle. Maďarský futbalista mal takú radosť, že vyskočil von z ihriska a dopadol až tesne pred stolík novinárky na štadióne. 

Reportérke spadli papiere a na jej tvári bolo vidno prekvapenie.

Šťastní maďarskí futbalisti si vtedy dokonca podali ruky s niekoľkými fanúšikmi sediacimi najbližšie k ihrisku. Bola to obrovská eufória. 

"Teší sa s nimi, alebo sa jednoducho bráni?" pýtali sa švédski komentátori na margo zaskočenej redaktorky.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Galský kohút sa utopil v guláši. Médiá reagujú na senzačnú remízu Maďarska