23.06.2021 | Skupina F
23.06.2021 | Sk. F
2 - 2
(1:0)

Portugalsko - Francúzsko: ONLINE z ME vo futbale (EURO 2020 / 2021)

Portugalsko vs. Francúzsko: ONLINE prenos zo zápasu na ME vo futbale - EURO 2020 / 2021 dnes.
Portugalsko vs. Francúzsko: ONLINE prenos zo zápasu na ME vo futbale - EURO 2020 / 2021 dnes. (Autor: Sportnet)
Sportnet|23. jún 2021 o 12:00

Sledujte s nami ONLINE prenos z ME vo futbale (EURO 2020 / 2021): Portugalsko - Francúzsko.

BUDAPEŠŤ. Portugalsko a Francúzsko dnes hrajú ďalší zápas na ME vo futbale (EURO 2020 / 2021). Duel skupiny F hostí Puskas aréna v meste Budapešť.

Sledujte online prenos s nami.

Pozrite si tiež priebežné tabuľky a celkový program šampionátu.

ONLINE PRENOS: Portugalsko - Francúzsko (LIVE z ME vo futbale - EURO 2020 / 2021 dnes)

Majstrovstvá Európy Skupina F 2020/2021
23.06.2021 o 21:00
Portugalsko
2:2
(1:1, 1:1)
90+5 minúta
Ukončený
Francúzsko
Prehľad
Góly: 31. Ronaldo (pen.), 60. Ronaldo (pen.) – 45+2. Benzema (pen.), 47. Benzema. ŽK: 27. Lloris (FRA), 36. Lucas Hernández (FRA), 40. Griezmann (FRA), 83. Kimpembe (FRA). Rozhodca: Lahoz – Devís, del Palomar (ESP). Diváci: 54 886.
Prenos
To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera.
importantOsemfinálové dvojice:

Wales – Dánsko
Taliansko – Rakúsko
Holandsko – Česko
Belgicko – Portugalsko
Chorvátsko – Španielsko
Francúzsko – Švajčiarsko
Anglicko – Nemecko
Švédsko – Ukrajina
Štatistiky zápasu:

Držanie lopty: 49 % : 51 %.
Strely na bránu: 5:5.
Strely mimo: 5:5.
Rohy: 0:1.
Ofsajdy: 0:2.
Fauly: 9:15.
Ani v druhom polčase sme výrazne viac zaujímavých gólových príležitostí nevideli, rovnako ako v prvom dejstve sme však boli svedkami dvoch gólov a oba strelili strelci gólov z prvého polčasu. Karim Benzema si nabehol hneď na úvod druhého polčasu na pas Pogbu zo stredu poľa a strelou od tyče prekonal brankára Patrícia. Tento gól bol nakoniec jediným gólom z hry, Portugalsko totiž dostalo po Koundého zásahu lopty rukou ešte jednu penaltu a tú Cristiano Ronaldo premenil. Po tomto góle sme už videli len jednu gólovú príležitosť, keď Pogbovu krásnu strelu vyrazil výborným zákrokom do tyče svojej brány portugalský brankár Patrício. Po priebehu tohto zápasu je tak remíza zrejme zaslúženým výsledkom.

Aj druhý zápas tejto skupiny medzi Nemeckom a Maďarskom sa skončil remízou 2:2, čo teda znamená, že srdnato bojujúci Maďari napokon končia s 2 bodmi na poslednom mieste tejto skupiny. Všetci favoriti postupujú – Francúzi (5 bodov) z prvého miesta, Nemci (4 body) z druhého a Portugalčania (4 body) z tretieho.
90+5
Koniec zápasu.
90+5
Tak predsa len ešte prišiel jeden portugalský útok. Pepeho nákop letel do šestnástky na Nevesa, pred ktorým loptu odhlavičkoval do bezpečia Kimpembe.
90+4
Oba tímy už čakajú na koniec zápasu, čo sa rozhodne nepáči fanúšikom na tribúnach. Pri ich piskote si loptu prihrávajú Portugalčania na vlastnej polovici ihriska.
90+3
Penalta sa napokon nekopala. Hra pokračovala portugalskou rozohrávkou, ktorú ukončil nepresným nákopom na Dioga Jotu Rúben Dias.
90+2
90+2
Coman sa na ľavom krídle pretlačil okolo Bruna Fernandesa, ktorý ho pri jeho prieniku zasiahol zhruba na hranici pokutového územia do lýtka. Hlavný rozhodca konzultuje situáciu s videoasistentom.
90+1
Francúzi síce kombinujú na útočnej polovici, dianie na trávniku ale naznačuje, že oba tímy sú s remízou viac-menej spokojné a nikam sa už nepoženú.
90
Bude sa hrať ešte päť minút.
89
Bruno Fernandes si spracoval prihrávku na ľavú stranu útočnej polovice, žiadny z jeho spoluhráčov ho ale nepodporil a pri kľučke proti Rabiotovi si loptu nechtiac posunul do autu.
88
Portugalčania si loptu prihrávajú na vlastnej polovici ihriska. Francúzi ich v tejto chvíli vôbec nenapádajú.
88
changeStriedanie v tíme Portugalsko: z ihriska odchádza Renato Sanches, prichádza Sérgio Oliveira.
87
changeStriedanie v tíme Francúzsko: z ihriska odchádza Antoine Griezmann, prichádza Moussa Sissoko.
86
Coman si spracoval pas na pravé krídlo, zasekol si Guerreira a prihrávkou do druhej vlny pripravil streleckú pozíciu Griezmannovi. Ten z prvej vypálil vysoko nad Patríciovu bránu.
85
Center Bruna Fernandesa z pravej strany zrazil Rabiot k spoluhráčom. Portugalčania okamžite zacúvali dozadu na vlastnú polovicu ihriska.
84
Bruno Fernandes vybojoval pred francúzskou šestnástkou loptu a hneď ju prihrával na Ronalda. Ten však nemal priestor na strelu a musel ju posunúť na spoluhráčov.
83
yellowCardŽltú kartu za podrazenie Ronalda, ktorý si spracovával loptu, dostáva Presnel Kimpembe (Francúzsko).
82
Obom tímom remíza na postup stačí, čo začína byť viditeľné i na trávniku. Ani jeden z tímov sa už neženie výrazne dopredu.
81
Dlho si ju však Portugalčania neužili a rýchlo ju odovzdali Francúzom. Tí si ju prihrávajú v strede poľa.
80
Sanches sa odvážne rozbehol do francúzskej šestnástky, k strele sa ale nakoniec neprekľučkoval. Francúzski obrancovia loptu odkopli k portugalským obrancom v strede poľa.
79
changeStriedanie v tíme Portugalsko: z ihriska odchádza Nélson Semedo, prichádza Diogo Dalot.
78
Semedove zdravotné problémy sú asi vážnejšie, ako sa na prvý pohľad zdalo, a Pepe už signalizuje na striedačku, že Semedo bude musieť byť vystriedaný.
77
Tí sa vrátili na útočnú polovicu a na konci ich útoku odhlavičkoval Neves Comanov center z pravého krídla. V šestnástke Portugalska si sadol na trávnik Semedo, ktorý dostal zrejme kŕč.
76
Griezmann trafil tvrdou strelou zo strednej vzdialenosti do chrbta blokujúceho Semeda. Odrazenú loptu získali Francúzi.
74
Portugalčania sa snažia opäť dostať do hry a držia loptu na vlastných kopačkách. Francúzi ich v tejto chvíli príliš nenapádajú.
74
Držanie lopty: 50 % : 50 %
Strely: 10:9
72
changeStriedanie v tíme Portugalsko: z ihriska odchádza João Moutinho, prichádza Rúben Neves.
72
changeStriedanie v tíme Portugalsko: z ihriska odchádza Bernardo Silva, prichádza Bruno Fernandes.
71
Palhinha vybojoval loptu na vlastnej polovici ihriska a potiahol ju až k šestnástke Francúzska. Tento útok napokon sám zakončil strelou nad Llorisovu bránu.
70
Koundého center z pravej strany odvrátili Portugalčania za šestnástku k Benzemovi, ktorý loptu zakrútil vysokým oblúkom priamo do rúk brankára Patrícia.
69
Sanches v súboji s Griezmannom zasiahol loptu rukou. Francúzi sa s rozohrávkou štandardky nezdržiavali a loptu prihrali radšej po zemi dozadu.
68
68
importantPogba nádhernou strelou spoza šestnástky namieril pod brvno, brankár Patrício ale dokázal zákrokom zápasu vyraziť tento pokus do tyče. Od nej sa lopta odrazila na pravú stranu šestnástky ku Griezmannovi, ktorého dorážku portugalský gólman taktiež dokázal zlikvidovať.
67
Griezmann vysunul do šestnástky Mbappého, ten bol ale tentoraz obkľúčený portugalskými hráčmi. Loptu tak trochu z núdze chcel prihrať do druhej vlny pätičkou, na jeho spoluhráčov ale neprešla.
66
changeStriedanie v tíme Francúzsko: z ihriska odchádza Corentin Tolisso, prichádza Kingsley Coman.
64
Francúzi pokazili rozohrávku a hrací predmet rýchlo odovzdali protihráčom. Tí kombinujú v strede poľa.
63
Bernardo Silva úplne pokazil rozohrávku tejto štandardky a veľmi nevydareným centrom poslal loptu až k rohovej zástavke na opačnej strane ihriska.
62
Portugalčanov strelený gól povzbudil a hneď sa nasťahovali naspäť na útočnú polovicu. Rabiot im navyše daroval priamy kop z pravej strany kvôli faulu na Semeda.
Cristiano Ronaldo týmto gólom vyrovnal rekord Iránca Aliho Daeiho v počte reprezentačných gólov (109).
60
60
goalPortugalsko dalo gól!
CRISTIANO RONALDO premieňa i svoj druhý pokutový kop v tomto zápase! Tentokrát kopol loptu po zemi presne k ľavej tyči. Brankár Lloris skočil doprava, ak by aj stranu vystihol, tak by takto umiestnenú strelu zrejme nemal šancu vyraziť.
59
Francúzi ešte diskutujú s hlavným rozhodcom, v tomto prípade ale veľmi nie je čo rozporovať. Loptu si medzitým na penaltový bod pripravuje Cristiano Ronaldo.
58
58
importantĎalšia penalta! Ronaldo trafil centrom z ľavej strany, takmer z bránkovej čiary, ruku blokujúceho Koundého, ktorý ju mal nad hlavou.
57
Francúzi potom zacúvali s loptou do stredu poľa, kde ju Semedo ostrým sklzom vypichol Rabiotovi. Keďže však boli Francúzi už na vlastnej polovici, tak musia Portugalčania útočiť „do plných“.
56
Griezmann rýchlo potiahol loptu na útočnú polovicu, kde ju posunul na ľavé krídlo na Benzemu. Jeho center do pokutového územia cez Semeda neprešiel.
55
Ronaldo nespracoval prihrávku na ľavé krídlo. Francúzi chceli rozohrať postupným spôsobom, loptu ale museli pod tlakom nakopnúť do stredu poľa.
54
Semedo sa po pravej strane útočnej polovice rozbehol smerom k francúzskej šestnástke, pred ktorou mu loptu odkopol Rabiot. Portugalčania sa potom museli vrátiť na vlastnú polovicu ihriska.
53
Lloris vybehol pred vlastnú šestnástku, aby odkopol nákop na Dioga Jotu. Po autovom vhadzovaní sa lopta vrátila k portugalským futbalistom.
52
Portugalčania sa s loptou usadili na útočnej polovici. Francúzi sú zoradení v obrannom postavení pred vlastným pokutovým územím.
52
changeStriedanie v tíme Francúzsko: z ihriska odchádza Lucas Digne, prichádza Adrien Rabiot.
50
Digne zrejme utrpel svalové zranenie a po zhruba piatich minútach bude musieť byť vystriedaný. Do zápasového dresu sa už oblieka Rabiot.
49
Hneď na konci portugalského protiútoku si nabehol na center do šestnástky Diogo Jota, hlavičkou na zadnej tyči ale loptu usmernil mimo Llorisovej brány.
47
47
goalFrancúzsko dalo gól!
Francúzi otáčajú skóre! Pogba po dlhom postupnom útoku z ničoho nič nakopol loptu za Rúbena Diasa na rozbehnutého KARIMA BENZEMU, ktorý strelou po zemi z pravej strany šestnástky poslal loptu od pravej tyče do siete. Čiarový rozhodca najskôr odmával Benzemovi ofsajd, VAR ale odhalil, že sa o ofsajd nejednalo a gól tak bol napokon uznaný.
46
changeStriedanie v tíme Portugalsko: z ihriska odchádza Danilo Pereira, prichádza João Palhinha.
46
changeStriedanie v tíme Francúzsko: z ihriska odchádza Lucas Hernández, prichádza Lucas Digne.
46
Začal sa druhý polčas.
Druhý polčas sa začne približne o 22:06.
Prvý polčas priniesol taktický futbal, v ktorom sme veľa zaujímavých situácií pred bránami nevideli. O niečo aktívnejším tímom boli Portugalčania, ktorí neváhali strieľať i zo stredných vzdialeností. Góly však nepadli z hry, ale z dvoch penált. Prvá bola nariadená po zásahu vybiehajúceho francúzskeho brankára Llorisa do hlavy Danila Pereiru a premenil ju Cristiano Ronaldo. Druhá prišla v úplnom závere prvého polčasu po súboji Semeda s Mbappém, ktorý vyhodnotil hlavný rozhodca ako faul portugalského hráča, a už v nadstavenom čase vyrovnal Karim Benzema.

Vzhľadom na vývoj súbežne hraného zápasu v Mníchove, v ktorom Maďari vedú po prvom polčase nad Nemeckom prekvapujúco 1:0, by Portugalsku i Francúzsku na postup remíza stačila. Vo virtuálnej tabuľke skupiny F sú po prvom polčase posledných dvoch zápasov na čele Francúzi s 5 bodmi, druhí sú Portugalčania so 4 bodmi, tretí Maďari so 4 bodmi a poslední Nemci s 3 bodmi. Maďari by pri týchto výsledkoch postúpili z tretieho miesta do osemfinále.

Štatistiky po 1. polčase:

Držanie lopty: 51 % : 49 %
Strely na bránu: 4:2
Strely mimo: 3:2
Rohy: 0:1
Ofsajdy: 0:1
Fauly: 4:10
45+5
Prvý polčas sa skončil.
45+4
Benzema a Mbappé si nabiehali na ľavú stranu šestnástky za nákopom od spoluhráča, Benzema ale pri svojom šprinte zasiahol Mbappého a napokon sa ani jednému z nich loptu na bránu poslať nepodarilo.
45+3
Hlavný rozhodca Mateu Lahoz ešte diskutuje s portugalským trénerom Santosom, ktorému vysvetľuje svoj verdikt. Keďže nadstavené boli tri minúty a hra bola kvôli skúmaniu penaltového zákroku prerušená, tak sa ešte nejakú dobu bude hrať.
45+2
45+2
goalFrancúzsko dalo gól!
Je vyrovnané! KARIM BENZEMA kopol loptu prudkou strelou do ľavej strany. Brankár Patrício skočil doprava a loptu tak zasiahnuť nemohol.
45+2
importantVerdikt hlavného rozhodcu platí, Francúzsko tak bude mať k dispozícii tiež pokutový kop.
45+1
VAR ešte kontroluje tento zákrok, ktorý sa dá považovať minimálne za veľmi diskutabilný. Definitívny verdikt ešte nepadol.
45
45
importantMbappé si nabiehal do šestnástky na oblúčik Pogbu a v súboji so Semedom spadol. Hlavný rozhodca ukazuje na penaltový bod i na opačnej strane ihriska.
44
Francúzi sa po dlhšej dobe dostali na útočnú polovicu, kde dokázali zatlačiť Portugalčanov k ich pokutovému územiu. Medzeru v ich obrannom postavení zatiaľ nenašli.
43
Moutinho trafil z priameho kopu Kantého. Portugalčania loptu posunuli dozadu a po malej domov sa dostala až k brankárovi Patríciovi.
42
Portugalčania pokračujú vo svojej útočnej aktivite. Ronaldo sa na pravej strane nedostal cez Kimpembeho, loptu si ale dobre pokryl a Kimpembe ho napokon zasiahol do nohy. Štandardná situácia pre Portugalsko z pravej strany útočnej polovice.
41
Bernardo Silva sa dostal k lopte pred francúzskou šestnástkou, na individuálny prienik si ale netrúfol. Loptu tak posunul na Moutinha, ktorý vystrelil mimo francúzskej brány.
40
yellowCardŽltú kartu za faul na Danila Pereiru dostáva Antoine Griezmann (Francúzsko).
39
Griezmann v súboji v strede poľa zasiahol do nohy Danila Pereiru a po odpískanom faule ešte reagoval na hlavného rozhodcu veľmi rozčúlene. Hlavný rozhodca mu dohovára.
38
Mbappého už na začiatku francúzskeho útoku zastavil taktickým faulom Bernardo Silva. Portugalčania zacúvali dozadu a zoradili sa do obranného postavenia.
37
Francúzi sú vývojom zápasu zjavne zaskočení a ich herný plán im vôbec nevychádza. Pogba našiel pasom na ľavú stranu portugalskej šestnástky Mbappého, ten ale zbrklo z ostrého uhla z voleja vystrelil vysoko nad Patríciovu bránu.
36
yellowCardŽltú kartu za držanie rozbehnutého protihráča v strede poľa dostáva Lucas Hernández (Francúzsko).
34
Danilo Pereira sa vrátil na hraciu plochu, zrejme tak pri zrážke s Llorisom neutrpel vážne zranenie. Portugalčania majú loptu na kopačkách a na vlastnej polovici sa k nej dostal práve i Danilo Pereira.
33
O loptu však rýchlo prišli a Moutinho tvrdou strelou zo strednej vzdialenosti výrazne minul Llorisovu bránu.
32
Bernardo Silva fauloval v strede poľa Lucasa Hernándeza, ktorý sa snažil o individuálny prienik po ľavej strane. Francúzi môžu založiť svoj postupný útok.
Portugalčania sa virtuálne dostávajú so 6 bodmi na prvé miesto skupiny F. Druhí Francúzi a tretí Maďari majú po 4 body a poslední Nemci 3 body.
31
31
goalPortugalsko dalo gól!
Portugalčania otvárajú skóre! CRISTIANO RONALDO kopol z penaltového bodu loptu tvrdou strelou priamo do stredu brány. Francúzsky brankár Lloris skočil do strany, loptu tak zasiahnuť nemohol.
29
Ošetrovaný Danilo Pereira našťastie odišiel po ošetrení k portugalskej striedačke po vlastných. Cristiano Ronaldo si pripravuje loptu na pokutový kop.
27
yellowCardŽltú kartu za úder do hlavy Danila Pereiru, za ktorý bol nariadený pokutový kop, dostáva brankár Hugo Lloris (Francúzsko).
27
27
importantFrancúzsky brankár Lloris vybehol zo svojej brány, aby vyboxoval nákop z portugalskej štandardky do šestnástky. Danilo Pereira ale loptu zasiahol ako prvý a Lloris ho trafil priamo do hlavy. Hlavný rozhodca hneď ukazuje na penaltový bod a okamžite volá k ležiacemu Danilovi Pereirovi lekárov.
26
Napriek tomu sa im podarilo prejsť na útočnú polovicu, kde sa k lopte dostal Sanches a ten sa rozbehol smerom k francúzskej šestnástke. Zhruba v strede útočnej polovice ho fauloval Kanté, Porugalsko tak získava priamy kop.
25
Ich útok ale skončil veľmi rýchlo, pretože Mbappé na hracej ploche nespracoval nákop na ľavé krídlo. Portugalčania sa opäť s rozohrávkou neponáhľajú.
24
Dlhý nákop zo stredu poľa na Moutinha cez francúzskych obrancov nedoletel. Francúzi okamžite otáčajú hru na opačnú stranu.
23
A nie je ani dôvod sa ponáhľať. Portugalsko drží loptu v strede poľa pod svojou kontrolou a snaží sa nájsť medzeru v obrannom postavení Francúzov.
22
Kombinácia Pogbu, Benzemu a Tolissa na pravom krídle skončila stratou lopty a nakoniec i faulom Pogbu. Portugalčania sa s rozohrávkou nijak neponáhľajú.
21
Francúzi odpovedajú svojím postupným útokom, ktorým sa dostali na útočnú polovicu. Portugalčania zacúvali do obranného postavenia.
20
Varane odhlavičkoval nákop do šestnástky tak, že lopta spadla na hranici francúzskeho pokutového územia priamo k voľnému Ronaldovi. Ten z voleja vystrelil výrazne mimo Llorisovej brány.
18
Po autovom vhadzovaní sa lopta vrátila na kopačky portugalských futbalistov, ktorí sa so svojím postupným útokom nasťahovali na útočnú polovicu.
17
Semedo sa pekne uvoľnil na pravom krídle, jeho center na prednú tyč ale pred nabiehajúcim si Diogom Jotom odkopol do autu Kimpembe.
16
16
importantPogba krásnou prienikovou prihrávkou pomedzi portugalských obrancov vysunul za obranu súpera Mbappého, ktorý z hranice šestnástky z prvej zakrútil loptu smerom na bránu. Gólman Patrício úspešne zasiahol.
15
Francúzi sa kombináciou na krátke prihrávky postupne približovali k pokutovému územiu Portugalska a obranu súpera sa napokon pokúsil zaskočiť pasom na ľavé krídlo na Lucasa Hernándeza Griezmann. Hernández si však túto prihrávku na hracej ploche spracovať nedokázal.
14
Zápas je zatiaľ veľmi opatrný. Ani jeden z tímov nechce otvárať hru a tá sa tak odohráva výhradne medzi šestnástkami.
13
Sanches nákopom zo stredu poľa hľadal v šestnástke Francúzska nabiehajúceho si Cristiana Ronalda, vyššie ako on ale vyskočil brankár Lloris, ktorý loptu chytil.
12
Na tribúnach vypukla veľká radosť maďarských fanúšikov, pretože ich reprezentácia sa ujala v Mníchove vedenia v zápase s Nemeckom. Na hracej ploche medzitým kombinujú v strede poľa Portugalčania.
11
Portugalčania pokazili rozohrávku postupného útoku, Francúzi ale loptu získali až v strede poľa. Musia tak útočiť do sformovanej portugalskej obrany.
10
Pogba poslal kolmicu zo stredu poľa medzi portugalských stopérov, medzi ktorými sa rozbehol Mbappé. Vybiehajúci portugalský brankár Patrício bol opäť pri lopte ako prvý.
9
Diogo Jota získal v strede poľa loptu a rozbehol sa smerom k francúzskej šestnástke. Pred ňou mu hrací predmet veľmi ostrým sklzom vypichol vracajúci sa Griezmann.
8
Jota pri napádaní francúzskej rozohrávky fauloval Tolissa. Francúzi si naďalej prihrávajú loptu na vlastnej polovici a v strede poľa.
7
Mbappé centroval z rohu na prednú tyč, odkiaľ však loptu odkopol do autu hneď prvý brániaci hráč Portugalska. Francúzi s loptou zacúvali na vlastnú polovicu ihriska.
6
6
Guerreirov center z ľavej strany útočnej polovice nasmeroval na bránu hlavou zhruba na penaltovom bode Cristiano Ronaldo, lopta ale letela priamo do rúk pripraveného francúzskeho gólmana Llorisa.
5
Center Lucasa Hernándeza portugalská obrana odvrátila a lopta sa následne odrazila na kopačky portugalských hráčov. Tí prechádzajú na útočnú polovicu.
4
Sanchesovi sa strela spoza šestnástky vôbec nevydarila a jeho pomalý oblúčik doletel priamo k brankárovi a kapitánovi Francúzska Llorisovi. Francúzi hneď prechádzajú do protiútoku.
3
Kimpembe nakopol z vlastnej polovice loptu za portugalskú obranu na rozbehnutého Tolissa, ako prvý sa však k hraciemu predmetu dostal brankár Patrício. Ten hneď vyhodil loptu na svojich obrancov.
2
Francúzsky útok skončil stratou lopty. Portugalčania sa tiež snažia o rozohrávku od obrancov, tým ju ale výrazne komplikujú vysokonapádajúci francúzski hráči.
1
Výkop zápasu mali Francúzi, ktorí zakladajú od obrancov z vlastnej polovice svoj prvý postupný útok v tomto zápase.
1
Stretnutie sa práve začalo.
Portugalčania budú hrať v červených dresoch, Francúzi v bielych.
Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu po hymnách Francúzska a Portugalska začne.
Úvodné zostavy:

Portugalsko: Patrício – N. Semedo, Rúben Dias, Pepe, Guerreiro – Moutinho, Danilo Pereira, Sanches – B. Silva, Ronaldo (C), Diogo Jota.

Náhradníci: A. Lopes, Rui Silva – J. Fonte, André Silva, B. Fernandes, W. Carvalho, R. Silva, Neves, Dalot, Félix, S. Oliveira, Palhinha.

Francúzsko: Lloris (C) – Koundé, Varane, Kimpembe, Lucas Hernández – P. Pogba, Kanté – Tolisso, Griezmann, Mbappé – Benzema.

Náhradníci: Mandanda, Maignan – Pavard, Lenglet, Lemar, Giroud, Rabiot, K. Zouma, Moussa Sissoko, Digne, Coman, Ben Yedder.

Rozhodca: Lahoz – Devís, del Palomar (ESP).
importantPuskás Aréna v Budapešti nemá, na rozdiel od ostatných štadiónov, na ktorých sa hrá EURO 2020, stanovené žiadne obmedzenia návštevnosti. Maximálna kapacita štadióna pre tento turnaj je cca 61 000 miest.
Situácia v skupine F

Pred poslednými dvomi zápasmi tejto skupiny sú na čele Francúzi so 4 bodmi, ktorí už majú istotu postupu. Druhí Nemci a tretí Portugalčania majú po tri body a poslední Maďari majú jeden bod. Vzhľadom na počty bodov, ktoré majú tímy na tretích miestach iných skupín, je jasné, že tímy, ktoré budú mať 4 a viac bodov, postúpia do osemfinále. Nemcom a Portugalčanom teda na postup stačia remízy, Maďari naopak musia nad Nemeckom v druhom dnešnom zápase skupiny F vyhrať.


Vzájomné zápasy

Vzájomná bilancia hovorí jasne v prospech Francúzov, ktorí z 27 zápasov proti Portugalsku vyhrali 19, remizovali 2 a prehrali šesť. Obe reprezentácie spolu odohrali niekoľko historicky dôležitých zápasov, z ktorých môžeme vybrať tri francúzske výhry v semifinále veľkých turnajov – na EURO 1984 vyhrali Francúzi 3:2 po predĺžení, na EURO 2000 2:1 po predĺžení a na MS 2006 1:0. Najdôležitejší vzájomný zápas ale Francúzi doma prehrali, keď vo finále posledného európskeho šampionátu v roku 2016 podľahli Portugalsku 0:1 po predĺžení. Táto finálová výhra je paradoxne jedinou portugalskou výhrou nad Francúzskom z posledných 13 vzájomných zápasov. Posledné vzájomné zápasy sa odohrali vlani v Lige národov. Portugalčania uhrali vo Francúzsku bezgólovú remízu, doma ale s Francúzmi prehrali 0:1.


Francúzsko

Majstri sveta a zrejme hlavní favoriti tohto turnaja hrajú v poslednom období vo veľkej pohode a od kvalifikačnej prehry s Tureckom v júni 2019 neprehrali ani jeden súťažný zápas. Vlani v Lige národov dokázali Francúzi vyhrať svoju skupinu pred Portugalskom, keď body stratili len pri bezgólovej remíze práve s Portugalčanmi, a postúpili na finálový turnaj tejto súťaže. Tohtoročnú kvalifikáciu na MS 2022 začali domácou remízou 1:1 s Ukrajinou, potom ale vyhrali dvakrát vonku (v Kazachstane 2:0 a v Bosne a Hercegovine 1:0) a usadili sa na čele svojej kvalifikačnej skupiny. Gól nedostali ani v dvoch prípravných zápasoch pred európskym šampionátom (Wales 3:0, Bulharsko 3:0) a ani v prvom zápase tejto „skupiny smrti“, keď v Mníchove vyhrali nad domácimi Nemcami 1:0. Druhý domáci tím tejto skupiny Maďarsko však dokázal v ďalšom zápase Francúzov zaskočiť a obral ich o body remízou 1:1. Francúzi už majú istý postup minimálne z tretieho miesta, v prípade výhry nad Portugalskom však môžu skupinu F vyhrať a navyše sa môžu svojmu súperovi aspoň čiastočne revanšovať za prehru vo finále posledného európskeho šampionátu.


Portugalsko

Obhajcovia európskeho titulu prišli vlani v Lige národov o možnosť obhajovať svoj triumf v tejto súťaži, keď skončili vo svojej skupine práve za svojím dnešným súperom Francúzskom. S ním napokon stratili jediné body v skupine, keď dvakrát zdolali Chorvátsko i Švédsko, s Francúzskom ale vonku remizovali 0:0 a doma prehrali 0:1. Portugalčania zvládli v tomto kalendárnom roku vstup do kvalifikácie MS 2022, keď si v prvých troch zápasoch na svoje konto pripísali 7 bodov za remízu 2:2 v Srbsku a dve výhry nad outsidermi ich skupiny Azerbajdžanom (1:0) a Luxemburskom (3:1). V príprave na tento šampionát potom v dvoch zápasoch neinkasovali ani jeden gól (so Španielskom 0:0 a proti Izraelu 4:0) a gól nedostali ani v úvodnom vystúpení na tomto turnaji, keď v Budapešti zdolali domácich Maďarov vďaka výbornému záveru zápasu 3:0. V ďalšom zápase ale dostali v zápase s druhým domácim tímom tejto skupiny Nemeckom studenú sprchu, keď inkasovali až štyrikrát a napokon prehrali 2:4. Na postup z tretieho miesta by Portugalčanom stačila dokonca i prehra o štyri góly, ak Maďari nevyhrajú v súbežne hranom zápase nad Nemeckom. Bodový zisk v tomto zápase dá Portugalsku istotu postupu bez ohľadu na výsledok druhého zápasu.
Vitajte pri on-line prenose zo zápasu skupiny F Majstrovstiev Európy medzi obhajcom európskeho titulu Portugalskom a úradujúcim majstrom sveta Francúzskom. Stretnutie sa začne o 21:00.

Tabuľka: Skupina F

Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Portugalsko - Francúzsko: ONLINE z ME vo futbale (EURO 2020 / 2021)