Ďalšia zmena v Shiffrinovej tíme. Skončil muž, ktorý spolupracoval aj s Hirscherom

Mikaela Shiffrinová sa raduje na pódiu so svojím tímom z víťazstva v slalome v Jasnej. Asistent trénerky Mark Mitter je druhý zľava (horný rad).
Mikaela Shiffrinová sa raduje na pódiu so svojím tímom z víťazstva v slalome v Jasnej. Asistent trénerky Mark Mitter je druhý zľava (horný rad). (Autor: TASR)
Nikola Baďová|4. apr 2024 o 10:45

Pri úspešnej športovkyni sa veľa naučil.

BRATISLAVA. V tíme americkej lyžiarky Mikaely Shiffrinovej nastali po sezóne zmeny. Iba nedávno sa s ňou rozlúčil asistent trénerky Mark Mitter. 

Rakúsky kouč spolupracoval s držiteľkou malého glóbusu za slalom dve sezóny, počas ktorých vyhrala Shiffrinová dvadsaťtri pretekov. 

„Bolo to úžasné obdobie, počas ktorého sme boli veľmi úspešní. Veľa som sa naučil. Niekedy je jednoducho dobré urobiť niečo nové,“ uviedol štyridsaťsedemročný odborník pre portál skiracing.com. 

Mitter v minulosti úzko spolupracoval s tímom fenomenálneho rakúskeho lyžiara Marcela Hirchera, ktorý si pripísal osem po sebe idúcich veľkých glóbusov. 

Mikaela Shiffrinová sa teší zo zisku malého glóbusu za slalom.
Mikaela Shiffrinová sa teší zo zisku malého glóbusu za slalom. (Autor: TASR/AP)

„Práca s Marcelom bola neuveriteľná skúsenosť. Dosiahli sme spolu veľa a som za to vďačný,“ reagoval. 

Shiffrinová vlani zmenila hlavného trénera po siedmich rokoch. Jej dlhoročný kouč Mike Day opustil tím netradične počas majstrovstiev sveta vo Francúzku.

Novou trénerkou sa stala Karin Harjová, ktorá predtým koučovala kanadský ženský tím. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Ďalšia zmena v Shiffrinovej tíme. Skončil muž, ktorý spolupracoval aj s Hirscherom