Mrzí ma výpadok v Jasnej. Tieto body mi chýbali, vraví Brignoneová

Federica Brignoneová.
Fotogaléria (9)
Federica Brignoneová. (Autor: TASR/AP)
Nikola Baďová|18. mar 2024 o 10:55

Do konca sezóny ostávajú už iba dva preteky.

BRATISLAVA. Federica Brignoneová urobila v nedeľňajších pretekoch obrovského slalomu maximum, ale na malý glóbus to nestačilo. 

Jej rivalke Lare Gutovej-Behramiovej stačilo vo finále Svetového pohára v Saalbachu umiestnenie do štrnásteho miesta, aby okrem malého glóbusu získala aj veľký. 

Švajčiarka si svoje jazdy postrážila a napokon obsadila desiate miesto. 

„Je to neuveriteľné. Obrovský slalom bol pre mňa vždy dôležitý a veľmi som ho chcela vyhrať. Dlho sa mi nestalo, aby som bola tak veľmi nervózna.

Nebolo to ono, zle som spala. V prvom kole som nešla dobre a v druhom som šla na istotu, na to čo som potrebovala. Bolo mi jedno či skončím prvá alebo nie,“ povedala pre FIS tridsaťdvaročná Švajčiarka. 

Fotogaléria: Gutová-Behramoviová získala malý glóbus za obrovský slalom

Myslela si, že všetko stratila

Brignoneová strácala na prvé miesto v obrovskom slalome 95 bodov. Glóbus by jej zaručilo víťazstvo a pozícia mimo bodov pre Gutovú-Behramiovú.

Talianka zatlačila na súperku a predviedla dve výborne jazdy na hrane rizika. Nevyhla sa však niekoľkým chybám. 

„V jednej z brán mala namále, keď ju šmyklo na vnútornej lyži. Bola to podobná chyba, ako sa stala Marcovi Odermattovi a tá ho stála víťazstvo,“ opísala v štúdiu RTVS Veronika Zuzulová. 

„Pri chybe som si povedala, že už sa nemôže zopakovať. Snažila som sa tlačiť a všetko napraviť. Sústredila som sa iba na svoje lyžovanie. Niektoré časti mi vyšli pekne, pri iných som si vravela, že musím tlačiť viac a viac. 

Pri chybe v poslednej časti trate som si pomyslela, že už je všetko stratené. Keď som prišla do cieľa, videla som jasajúci dav a zelené čísla. Bolo to úžasné,“ povedala pre FIS víťazka obrovského slalomu. 

Prehľad víťazov jednotlivých disciplín

Celkové hodnotenie: Lara Gutová-Behramiová, Marco Odermatt
Obrovský slalom: Lara Gutová-Behramiová, Marco Odermatt
Slalom: Mikaela Shiffrinová, Manuel Feller

* zjazd a super-G majú ešte na programe finálové podujatie

Ľutuje januárový výkon

Talianka mala v závere sezóny skvelú formu.

Vyhrala posledné tri preteky. Okrem slalomu, ktorý nie je jej doména. Celkovo vyhrala šesť pretekov a šesťkrát bola na stupňoch víťaziek. 

„Jediné, čo môžem v mojej sezóne ľutovať je môj výkon v januári. Spravila som vtedy príliš veľa chýb. Príliš som sa snažila a dopadlo to tak, že som vypadla v obrovskom slalome v Jasnej. Tieto preteky mi chýbali v hodnotení disciplíny. 

Mala som úžasnú sezónu, ale Lara bola lepšia ako ja. Som spokojná s tým, ako som lyžovala,“ reagovala. 

Brignoneová v Jasnej štartovala s číslom 1 a vypadla už v štvrtej bránke, keď neodhadla podmienky v slovenskom stredisku. 

Tridsaťtriročnú lyžiarku čakajú ešte ďalšie dvoje preteky v závere finále Svetového pohára. V super-G má stále teoretickú šancu na malý glóbus. Strata na Gutovú-Behramiovú je však pomerne výrazná - 74 bodov. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Mrzí ma výpadok v Jasnej. Tieto body mi chýbali, vraví Brignoneová