Ľubomír Moravčík novým trénerom Zlatých Moraviec

Ľubomír Moravčík
Ľubomír Moravčík (Autor: TASR)
SITA|31. máj 2008 o 10:40

Slovenský corgoňligový futbalový klub FC ViOn Zlaté Moravce bude od nadchádzajúcej sezóny 2008/08 viesť v úlohe hlavného trénera Ľubomír Moravčík.

ZLATÉ MORAVCE 31. mája (SITA) - Štyridsaťdvaročný rodák z Nitry (nar. 22. júna 1965) nahradí na tomto poste doterajšieho lodivoda Jána Rosinského, ktorému na udržanie si funkcie nepomohla ani záchrana nováčika najvyššej súťaže medzi elitou.

Rosinský navyše dokázal s mužstvom v sezóne 2006/07 úplne senzačne triumfovať v Slovenskom pohári, vďaka čomu si ViOn zahral v končiacom sa ročníku 2007/08 v Pohári UEFA, kde ho v 2. predkole vyradil neskorší šampión, ruský veľkoklub Zenit Petrohrad.

"Rokovania so zástupcami Zlatých Moraviec boli profesionálne a čo je podstatné, našli sme spoločnú reč. Predpokladám, že zmluvu podpíšem minimálne na rok. Dostávam šancu trénovať mužstvo najvyššej súťaže a vážim si to. Pevne verím, že nám to bude klapať a spoločne sa budeme tešiť z výsledkov," cituje sobotňajšie vydanie denníka Šport bývalého vynikajúceho československého a neskôr aj slovenského reprezentanta.

Okrem Moravčíka boli v hre ďalšie mená

Okrem Moravčíka boli kandidátmi na post hlavného kormidelníka Zlatých Moraviec aj Štefan Zaťko a Ivan Galád. "Rozhodnutie pre zmenu trénera nebolo jednoduché. Pána Rosinského si vysoko vážim, pre nás odviedol kus roboty. Prežili sme spolu tri krásne roky a patrí mu za to vďaka," skonštatoval majiteľ FC ViOn Viliam Ondrejka.

V Zlatých Moravciach by mal dôjsť k zmene realizačného tímu, spolu s bývalým hráčom Nitry, St. Etienne, Bastii, Duisburgu, Celticu Glasgow a japonského klubu JEF United Ičihara by mali mužstvo od novej sezóny viesť Marián Sütto a Roland Praj. "Zloženie realizačného tímu dotiahneme v najbližších dňoch, ale všetko nasvedčuje tomu, že to tak bude," dodal pre Šport Ľubomír Moravčík.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Ľubomír Moravčík novým trénerom Zlatých Moraviec