Slovan neuspel v Lige majstrov ani medzi ženami. Litovčanky im nedali šancu

Ilustračné foto.
Ilustračné foto. (Autor: Daniel Stehlík/Cvak.sk)
TASR|4. nov 2020 o 16:21

Futbalistky Slovana nestrelili ani gól.

Liga majstrov žien - 1. predkolo

Gintra Universitetas - Slovan Bratislava 4:0 (0:0)

Góly: 66. Kassová, 79. Carchiová, 85. Muchererová, 90. Corneilová (z 11 m)

/na 1 zápas, Gintra postúpila do 2. predkola/

ŠIAULIAI. Futbalistky ŠK Slovan Bratislava neuspeli v 1. predkole Ligy majstrov žien.

V stredajšom stretnutí úvodnej kvalifikačnej fázy hranej na jeden zápas prehrali na pôde litovských šampiónok z tímu Gintra Universitetas 0:4.

Hlas po zápase (zdroj: skslovan.com)

Erik Havrila, tréner žien Slovana: "Aj napriek nepriaznivému výsledku musím hráčky pochváliť za predvedený výkon a nasadenie. Mrzia tri inkasované góly zo záverečnej desaťminútovky, ktoré pokazili výsledok i celkový dojem. Fakty hovorili jasne a, žiaľ, nie v náš prospech. Zápas sme odohrali po viac než mesačnej pauze, pripravovať sme sa mohli len skupinovo a individuálne, klasické spoločné tréningy nám bolo umožnené absolvovať až počas tohto týždňa.

Máme veľmi mladý tím s viacerými hráčkami v dorasteneckom veku, kým domáce mali v tíme už skúsené futbalistky. Aj napriek tomu sme sa snažili s nimi popasovať. Vzhľadom na silu súpera sme sa viac zamerali na defenzívu. Snažili sme sa prehustiť stred ihriska, byť aktívni v stredovej zóne a na krajoch a počkať si na brejky. Dlho nám to vychádzalo. V druhom polčase sme dokonca trafili brvno a žrď, ak by to bol gól, zápas by sa zrejme vyvíjal inak.

Naopak, zakrátko sme inkasovali. Nevzdali sme sa a chceli sme ešte odpovedať, no postupne sme odchádzali po kondičnej stránke, čo bolo spôsobené aj spomínaným zápasovým a tréningovým výpadkom. Domáce naopak hernú prax mali, čo aj ukázali. Výsledok je krutý. My sa však nemáme za čo hanbiť, hráčky si zaslúžia pochvalu za nasadenie a obetavosť."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Slovan neuspel v Lige majstrov ani medzi ženami. Litovčanky im nedali šancu