Slovan v Lige majstrov končí. V odvete nestačil na Bern

Young Boys' Bern - ŠK Slovan Bratislava.
Young Boys' Bern - ŠK Slovan Bratislava. (Autor: SITA/AP)
TASR, SITA|28. júl 2021 o 22:08 (aktualizované 28. júl 2021 o 22:35)

Slovan Bratislava v prvom zápase remizoval s Young Boys Bern 0:0.

Liga majstrov - 2. predkolo, odveta

Young Boys Bern - ŠK Slovan Bratislava 3:2 (2:0)

Góly: 10. Siebatcheu (pen.), 24. Garcia, 48. Aebischer – 58. Kanga (vla.), 62. Henty

/prvý zápas: 0:0/

ŽK: Fassnacht, Aebischer - Henty, De Marco, Weiss ml., Rabiu

Rozhodovali: Peljto - Ibrisimbegovič, Beljo (všetci BaH)

Bern: von Ballmoos - Hefti, Camara, Zesiger, Garcia - Fassnacht, Sierro (70. Martins), Aebischer, Moumi Ngamaleu (58. Spielmann) - Elia (89. Lauper), Siebatcheu (58. Kanga)

Slovan: Chovan - Medveděv (46. Zmrhal), Kashia, Božikov, De Marco (87. Abena) - Kankava, de Kamps (81. Rabiu) - Pauschek, Weiss ml., Ratao (73. Čavirč) - Henty (81. Strelec)

BERN. Futbalisti ŠK Slovan Bratislava vypadli v 2. predkole Ligy majstrov 2021/2022 so švajčiarskym majstrom Young Boys Bern.

Po bezgólovej domácej remíze v prvom súboji prehrali v stredajšej odvete v Berne 2:3. V pohárovej Európe budú pokračovať v 3. predkole Európskej ligy UEFA.

Slovenský majster sa presunul do Európskej ligy UEFA, kde sa v 3. predkole pobije o postup do play off s gibraltárskym šampiónom Lincoln Red Imps.

Toho vyradil rumunský CFR Kluž po výhrach 2:1 vonku, resp. 2:0 doma. Ak háči Slovana súpera z Gibraltáru eliminujú, budú mať istý postup minimálne do základnej skupiny novej Európskej konferenčnej ligy.

Bern mal na umelej tráve od začiatku viac loptu na kopačkách a snažil sa hostí zatlačiť do defenzívy. Prvú šancu mal už v 6. minúte domáci Hefti, z uhla však vystrelil nad. Následne prišiel nešťastný okamih pre hostí.

Medveděv sa v 8. minúte v šestnástke pošmykol a po páde na zemi zahral rukou. Nariadenú penaltu s prehľadom premenil Siebatcheu.

V 20. minúte Camara fauloval v šestnástke Rataa a šancu kopať pokutový kop dostali aj hostia. Loptu si na biely bod postavil sám faulovaný Brazílčan, ale jeho strelu k ľavej tyči domáci kapitán a brankár von Ballmoos zlikvidoval.

Trest za premárnenú šancu na vyrovnanie prišiel o pár minút, keď z nenápadnej akcie vystrelil z hranice šestnástky Garcia a lopta sa od pravej tyčky odrazila za chrbát Chovana. Young Boys v ďalších fázach s prehľadom kontroloval priebeh, jeho hráči boli agresívnejší v súbojoch, zbierali druhé lopty a hostí k ničomu nepúšťali.

(Autor: SofaScore)

Ak chceli hostia so zápasom ešte niečo urobiť, potrebovali po zmene strán dať rýchly gól. Opak bol pravdou, Kashia v snahe zastaviť prenikajúceho Eliu fauloval a z nariadeného priameho kopu skvele do ľavého horného rohu trafil Aebischer - 3:0.

V 60. minúte však zahral Weiss priamy kop a striedajúci Kanga si len po pár sekundovom pobyte na ploche dal vlastný gól. A o dve minúty už bol rozdiel v skóre len jednogólový, pretože Weiss vysunul Rataa, ten našiel presným centrom osamoteného Hentyho, ktorý v pozícii na päťke nezaváhal - 2:3.

V 86. minúte hostia takmer dosiahli vyrovnanie, po priamom kope Weissa v šestnástke však Kankava napálil loptu len do brvna a hlavička De Marca z dorážky išla tesne vedľa. Keďže domáci v nadstavenom čase nevyužili tri šance, skóre sa už nezmenilo a Slovan v LM skončil.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Slovan v Lige majstrov končí. V odvete nestačil na Bern