Líder zaváhal hneď v prvom jarnom kole, zdolala ho Senica

Hráči Senice hneď v prvom jarnom kole zdolali lídra zo Žiliny.
Hráči Senice hneď v prvom jarnom kole zdolali lídra zo Žiliny. (Autor: SITA)
Sportnet|18. feb 2017 o 19:50

Podbrezová remizovala s Dunajskou Stredou, Žilina prekvapivo podľahla Senici.

SENICA. Futbalisti jesenného lídra najvyššej slovenskej súťaže MŠK Žilina prekvapujúco zaváhali v úvodnom jarnom vystúpení a v sobotňajšom dueli 20. kola Fortuna ligy podľahli na trávniku FK Senica 0:2.

Seničania sa favorita nezľakli a po štrnástich zápasoch bez víťazstva sa tešili z plného bodového zisku.

Senica prekvapila Žilinu a zdolala ju 2:0: fotogaléria

19.2.2017

Vedúci gól stretnutia strelil po rohovom kope stopér Michal Ranko, nová akvizícia Senice zo Zlatých Moraviec.

V 88. minúte pridal druhý gól do siete brankára žilinského mužstva Miloša Volešáka český útočník Daniel Turyna.

Ani druhý tím po jesennej časti v prvom jarnom kole nevyhral.

Futbalisti Podbrezovej v domácom prostredí hrali nerozhodne 0:0 s ôsmou Dunajskou Stredou.

Podbrezová v prvom jarnom kole remizovala s Dunajskou Stredou: fotogaléria

19.2.2017

Veľkú príležitosť na skórovanie mal v 55. minúte Patrik Vajda, jeho pokus však zneškodnil brankár hostí Matej Slávik.

V drese Dunajskej Stredy ešte v prvom polčase pekne vystrelil panamský legionár Eric Davis Grajales, ale tiež bez gólového efektu.

Fortuna liga - 20. kolo:

FK Senica - MŠK Žilina 2:0 (1:0)

Góly: 16. Ranko, 88. Turyna

ŽK: 90.+ F. Blažek - 4. Králik, 19. Kaša, rozhodovali: Vlk - Tomčík, Pozor

Senica: Šulla - Šušolík, Ranko, Pillár, J. Kotula - F. Blažek - Brigant, A. Kováč (86. Pajer), M. Kratochvíl, V. Miklós (52. B. Bališ) - Šašinka (63. Turyna)

Žilina: Volešák - Mabouka, Kaša, Králik, Holúbek - Iván Santiago Díaz (66. S. Mráz) - Káčer, Škvarka - L. Jánošík (66. Špalek), Haskič (79. Cociuc), Hlohovský

Hlasy trénerov:

Miroslav Mentel, tréner Senice: "Podľa mojich skúseností prvých päť kôl býva bláznivých. Víťazstvo patrí do kabíny chalanom, pretože prišlo veľmi veľa pozitívnej energie od mladých hráčov, ktorí sem prišli. Je to úplne iné mužstvo, než ktoré tu bolo počas jesene."

Adrián Guľa, tréner Žiliny: "Prvé kolo má svoje špecifiká, to sa dnes na 100-percent potvrdilo. Prehrali sme súťažný zápas po veľmi dlhej dobe. Takže stojí pred nami nový cieľ urobiť ešte významnejšiu víťaznú šnúru, víťaznú sériu. Chceme ju naštartovať už v domácom zápase. Ďakujeme fanúšikom, že merali cestu až sem. Verím, že doma ich potešíme."

ŽP Šport Podbrezová - FC DAC 1904 Dunajská Streda 0:0

ŽK: 18. L. Djordjevič - 38. Štepanovský, 51. Vida, 68. T. Huk, rozhodovali: Smolák - Chládek, Galo, 1002 divákov

Podbrezová: M. Kuciak - M. Turňa, P. Vajda, Kupčík, L. Djordjevič - Podio, M. Kochan - Alexe (85. Migaľa), K. Kuzma, Polievka (75. Bernadina) - M. Mikuš

Dunajská Streda: Slávik - Živkovič, T. Huk, Ľ. Šatka, Davis Grajales - M. Ljubičič - Štepanovský (47. Vida), Kontár, Pačinda - Aluku (70. Sarr), P. Šafranko (90. A. Mészáros)

Hlasy trénerov:

Marek Fabuľa, tréner Podbrezovej: "Moje mužstvo ovplyvnilo zranenie kapitána na rozcvičke, čo sa prejavilo hlavne v prvom polčase. Museli sme riešiť situáciu, s hráčmi to zamávalo, mali problém dostať sa do hry, zhodiť nervozitu. Súper mal do prestávky viac z hry, bol nebezpečnejší. Až v druhom polčase sme sa upokojili a urobili maximum pre to, aby sme boli úspešní. Zápas bol o jednom, respektíve o prvom góle. Žiaľ, my sme vyloženú šancu nedali a preto sme ani nevyhrali. Nemali sme to šťastie. Výsledok je teda bezgólový, no vzhľadom na daný stav v našej šatni, ktorý máme, je akceptovateľný a spravodlivý."

Csaba László, tréner Dunajskej Stredy: "Výsledok je spravodlivý. V prvom polčase sme dostali súpera pod tlak, mali sme tam dve príležitosti, najmä strela Davisa bola sľubná, ak by išla na bránku, dali by sme gól. Prvých dvadsať minút druhého polčasu domáci prevzali kontrolu, hrali na dlhé lopty, snažili sa skórovať. Pri rohovom kope a hlavičke súpera sme mali šťastie, dobrý zákrok predviedol aj náš brankár Slávik. Potom sa nám podarilo z tlaku vymaniť, zápas sa stal otvorený a rozhodujúci moment mal na kopačke Pačinda, ktorý žiaľ takisto netrafil bránku. Ihrisko nebolo vo veľmi dobrom stave, hra tým trpela, no remíza je v poriadku."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Líder zaváhal hneď v prvom jarnom kole, zdolala ho Senica