Lašáka v Česku neprekonali už 180 minút, namiesto seba chválil spoluhráčov

Ján Lašák (vpravo) patrí v Liberci medzi opory.
Ján Lašák (vpravo) patrí v Liberci medzi opory. (Autor: TASR)
SITA|24. okt 2016 o 16:35

Keď sa človeku darí, môže v bránke stáť ako vrece zemiakov, zavtipkoval slovenský brankár.

LIBEREC. Skúsený slovenský brankár Ján Lašák je aktuálne v najvyššej českej hokejovej súťaži na neprekonanie. Gólman Liberca v ostatných troch dueloch neinkasoval ani raz.

V súbojoch proti Mladej Boleslavi, Plzni a Karlovým Varom zneškodnil všetkých 57 striel súperov. Zatiaľ naposledy mu v lige dal gól Viktor Hübl v predĺžení stretnutia dvanásteho kola v piatok 14. októbra.

Zvolenský rodák si na svoje konto pripísal v najvyššej českej súťaži už 38 čistých kont.

"Stojí za tým skvelá práca chlapcov, ktorí sa poctivo vracajú," poznamenal skromne 37-ročný Lašák, ktorého výkony priniesli Libercu tri víťazstvá po sérii troch prehier.

Aj preto je severočeské mužstvo v ligovej tabuľke šieste.

Nepriestrelnosť Lašáka trvá už 180 minút a môže pokračovať ďalej, v utorok Liberec nastúpi na ľade Sparty Praha. "Je skvelé, že ťahám takú sériu, ale podstatné sú body, ktoré naozaj potrebujeme," myslí si majster sveta z Göteborgu 2002.

"Keď sa človeku darí, môže v bránke stáť ako vrece zemiakov. Je potrebné s pokorou dúfať, že to takto pôjde ďalej," pokračoval.

Liberec po nevydarenom úvode sezóny stúpa v extraligovej tabuľke nahor.

"Trochu sme sa upokojili a začali strieľať góly. Predtým sme nehrali zlý hokej, ale nám to tam nepadalo. Zlepšili sme aj obranu a celkovo sme omnoho viac 'v pohode'. Niekedy to tak býva, že keď sa mužstvo nakopne, padá tam skoro všetko," dodáva Lašák.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Lašáka v Česku neprekonali už 180 minút, namiesto seba chválil spoluhráčov