Majster sveta už na autobus neskáče. Ľudia by boli sklamaní, vraví

(Autor: Twitter)
Juraj Berzedi|25. apr 2016 o 20:09

Hokejisti Liberca získali premiérový titul v českej extralige. Pričinila sa o to aj trojica Slovákov Ján Lašák, Branko Radivojevič a Martin Bakoš.

BRATISLAVA. „Nie je ťažké titul získať, ale poriadne ho osláviť,“ vyhlásil Ján Lašák po finálovej sérii, v ktorej Liberec zdolal Spartu Praha 4:2 na zápasy.

Tridsaťsedemročný brankár bol pri najväčších úspechoch slovenského hokeja. Okrem zlata z Göteborgu 2002 má na konte striebro z Petrohradu 2000 i bronz z Helsínk 2003. Pri všetkých cenných kovoch bol dôležitým členom tímu na ľade i mimo neho. Pri bujarých oslavách nikdy nebol v úzadí.

„Ľudia, čo ma poznajú, by boli teraz zo mňa prekvapení a možno aj sklamaní. Už to nie je starý dobrý Lašák, ktorý skákal na autobus a bol prvý na parkete,“ povedal deň po zisku titulu.

„Užívam si to viac vnútorne a teším sa zo spoluhráčov, ktorí to zažívajú prvý raz. Už som pokojnejší. Asi preto, že mám už tridsaťsedem,“ doplnil s úsmevom.

Vrcholom ostane iný titul

O víťazný gól sa postaral slovenský útočník Martin Bakoš v 86. minúte zápasu, teda v druhom predĺžení. Hráči Liberca začali oslavovať, ale Lašák

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Majster sveta už na autobus neskáče. Ľudia by boli sklamaní, vraví