Oslavy fanúšikov sa nezaobišli bez problémov, siedmich zatkla polícia

Futbalisti Lille získali majstrovský titul po desiatich rokoch.
Futbalisti Lille získali majstrovský titul po desiatich rokoch. (Autor: SITA/AP)
TASR|24. máj 2021 o 11:45

Sklamanie z druhého mieste neskrýval Kylian Mbappé.

BRATISLAVA. Oslavy futbalového titulu sa v Lille zvrhli na výtržnosti. Tisíce fanúšikov sa zišli v nedeľu v noci v uliciach, aby spoločne oslavovali.

Neodradil ich ani zákaz nočného vychádzania nariadený vládou v súvislosti s pretrvávajúcou pandémiou koronavírusu.

Podľa agentúry DPA polícia zatkla sedem ľudí, traja skončili v nemocnici a zdravotníci ošetrili celkovo dvadsať zranených.

Hráči Lille zvíťazili v záverečnom zápase Ligue 1 na ihrisku Angers 2:1 a po desiatich rokoch získali ligový titul, o bod pred Parížom St. Germain. 

Mbappé: Je potrebné posilniť káder

Francúzsky futbalový reprezentant Kylian Mbappé neskrýval sklamanie z toho, že sa jeho tímu nepodarilo obhájiť ligový titul.

Zároveň apeluje na vedenie klubu, aby v lete angažovalo nové posily. 

"Vyhrali sme Francúzsky pohár, no neobhájili sme titul a v Lige majstrov stroskotali v semifinále. Som iba hráč, ale myslím si, že všetci to vidia.

Je potrebné urobiť nejaké zmeny a posilniť káder. Musíme sa pozerať do budúcnosti," citovala talentovaného útočníka agentúra AFP.

Chce zostať v Paríži 

Mbappému na budúci rok vyprší zmluva a veľký záujem o jeho služby má Real Madrid. Francúz však zdôraznil, že k Parížu ho viaže silné puto.

"Vždy som bol veľmi vďačný prezidentovi klubu i všetkým trénerom. Chcem byť súčasťou silného futbalového projektu, vyhrávať a získavať trofeje.

V Paríži som bol vždy šťastný, zažil som tu štyri výnimočné sezóny. Som hrdý na to, že som sa stal tretíkrát za sebou najlepším strelcom francúzskej ligy," dodal. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ligue 1»Oslavy fanúšikov sa nezaobišli bez problémov, siedmich zatkla polícia