Ženský slalom ovládla Vlhová, mužský bol bláznivý. Aká bola sezóna vlani? (KVÍZ)

Petra Vlhová s trofejou a medailou víťazky v slalome žien po finále Svetového pohára vo francúzskom Courchevel/Meribel.
Petra Vlhová s trofejou a medailou víťazky v slalome žien po finále Svetového pohára vo francúzskom Courchevel/Meribel. (Autor: TASR - Martin Baumann)

Otestujte si svoje vedomosti.

BRATISLAVA. Petra Vlhová má už olympijskú sezónu 2021/2022 dávno za sebou a dnes čelí novým výzvam.

Vlaňajší ročník bol pre slovenskú lyžiarsku hviezdu vydarený. Obhajkyňa veľkého krištáľového glóbusu za celkový triumf v ňom bola slalomovou jednotkou.

Jediná slovenská elitná reprezentantka vo Svetovom pohári nakoniec získala malý glóbus za slalom a v rovnakej disciplíne aj zlatú medailu na zimných olympijských hrách 2022 v Pekingu.

V celkovom poradí o veľký glóbus skončila na 2. mieste za Američankou Mikaelou Shiffrinovou, ktorej zase nevyšli olympijské preteky.

Pred štartom nového ročníka lyžiarskej sezóny si vo forme kvízu zaspomíname na minulý ročník, ktorý priniesol aj množstvo prekvapení.

Ako sa na svahoch darilo olympijským víťazom a ich súperom? Máte prehľad? Otestujte svoje vedomosti v špeciálnom kvíze.

Slovenská reprezentantka odštartuje novú sezónu zjazdového lyžovania 2022/2023 pretekmi obrovského slalomu v Söldene. Na programe sú v sobotu 22. októbra (od 9:30 prvé kolo, od 13:00 druhé kolo).

Prvé preteky odvysiela okrem Eurosportu televízna stanica RTVS Šport, väčšinu ostatných však prinesie súkromná televízia. Online prenosy v textovej forme ponúkneme na Sportnet.sk.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Ženský slalom ovládla Vlhová, mužský bol bláznivý. Aká bola sezóna vlani? (KVÍZ)