Kucka gólom a prihrávkou pomohol k výhre Sparty

Róbert Vittek
Róbert Vittek (Autor: ČTK)
SITA|23. okt 2009 o 12:35

V Európskej lige sa darilo slovenským futbalistom, gólmi a výbornými výkonmi sa prezentovali Juraj Kucka a Róbert Vittek.

PRAHA. Člen širšieho kádra slovenskej futbalovej reprezentácie Juraj Kucka prispel k výhre Sparty Praha v rámci 3. kola Európskej ligy UEFA 2009/2010 proti rumunskému CFR Kluž 2:0 jedným gólom a prihrávkou na druhý presný zásah českého mužstva.

Dvadsaťdvaročný rodák z Bojníc Kucka sa presadil v 15. min, keď hlavičkou zužitkoval center Ondřeja Kušníra z pravej strany. Bývalý hráč Podbrezovej a Ružomberka potrestal chybu súperovej obrany, ktorá ho nechala neobsadeného v strede pokutového územia. "Pri prvom góle nám vyšiel nacvičený taktický variant, pri ktorom sa Kamil Vacek stiahne dozadu a ja sa snažím preniknúť do šestnástky, alebo centrovať pred bránku. Tentoraz to vyšlo na druhú možnosť a podarilo sa," radoval sa pravý obranca Sparty Kušnír na oficiálnej internetovej stránke "rudých".

Aj v druhom góle mal prsty Juraj Kucka. Priamy kop českého mužstva z pravej strany odvrátila obrana rumunského tímu len na Kucku stojaceho tesne pred pokutovým územím. Ten pohotovo nožničkami poslal loptu späť pred bránku, kde nabiehal Roman Hubník, ktorý na druhý pokus prekonal hosťujúceho gólmana. "Tušil som, že Juraj Kucka vráti odrazenú loptu späť do ´vápna´. Lopta ma v podstate trafila do hlavy, brankár ju následne stačil len vyraziť pred seba a moja dorážka už skončila v sieti. Tento gól nás definitívne upokojil," opísal svoj presný zásah stopér Hubník.

Sparta sa v tabuľke K-skupiny dostala po troch kolách na druhé miesto. Jej hráči spolu s trénerom veria, že ich štvrtkový triumf naštartuje k ešte lepším výsledkom a postupu do ďalšej fázy EL UEFA 2009/2010. "Sme späť v hre o postup, ale čakajú nás ešte nesmierne náročné tri duely," potvrdil Kušnír.

Vittek gólom a výborným výkonom prispel k triumfu Lille

Francúzsky klub OSC Lille zvíťazil vo štvrtkovom stretnutí 3. kola B-skupiny futbalovej Európskej ligy UEFA 2009/2010 nad talianskym mužstvom FC Janov presvedčivo 3:0. Výborným výkonom sa prezentoval slovenský reprezentačný útočník Róbert Vittek, ktorý jeden gól strelil, na jeden prihral a podiel mal aj na treťom presnom zásahu svojho tímu.

Prvý gól zápasu zaznamenal Ludovic Obraniak v 38. min. Francúzsky rodák reprezentujúci Poľsko zužitkoval presný center Vitteka z pravého krídla a hlavičkou umiestnil loptu približne z desiatich metrov presne do ľavého horného rohu bránky súpera. Pri druhom presnom zásahu využil 27-ročný bratislavský rodák chybu súperovej defenzívy.

Center z pravej strany, ktorý poslal do pokutového územia Jerry Vandam, nedokázali obrancovia talianskeho mužstva odkopnúť do bezpečia. K lopte sa dostal v strede pokutového územia Vittek a nekompromisne ju poslal pomedzi dvoch stopérov Janova za chrbát brankára Marca Ameliu - 2:0. Aj v treťom góle mal prsty kapitán slovenskej reprezentácie. Bývalý hráč Slovana Bratislava a 1. FC Norimberg výborne odtiahol dvojicu súperových obrancov a uvoľnil tak cestu Edenovi Hazardovi, ktorý po sóle cez polovicu ihriska nemal žiadny problém rozvlniť sieť za gólmanom Janova aj tretí raz v zápase. Hazard sa dostal na ihrisko len desať minút predtým, keď vymenil autora prvého gólu Obraniaka.

Tréner Lille spokojný s výkonom tímu

"Som spokojný s dosiahnutým výsledkom aj predvedenou hrou. Najmä v druhom polčase sme hrali naozaj výborne. Proti silnému súperovi sme dokázali jednoznačne triumfovať. Od septembra ťaháme šnúru ôsmich stretnutí v rade bez prehry, čo mi napovedá, že sme na správnej ceste," povedal pre oficiálnu stránku klubu tréner OSC Lille Rudi Garcia.

V najvyššej francúzskej súťaži sa Lille príliš nedarí. Hráčom OSC patrí až 15. priečka so ziskom desiatich bodov. V EL UEFA 2009/2010 sú však lídrami skupiny. Po troch kolách majú na svojom konte sedem bodov za dve výhry a jednu remízu a reálne môžu pomýšľať na postup do ďalšej fázy. V nasledujúcom ligovom dueli nastúpi Lille v nedeľu 25. októbra v rámci 10. kola na ihrisku AJ Auxerre. V európskom pohári č. 2 si OSC najbližšie zmeria sily práve so svojím štvrtkovým súperom, keď 5. novembra odohrá odvetný zápas na štadióne FC Janov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Kucka gólom a prihrávkou pomohol k výhre Sparty