Bude to jubilejný ročník. Príde juniorská majsterka sveta i piaty z olympiády

Adam Hagara.
Adam Hagara. (Autor: Reuters)
Titanilla Bőd|19. sep 2022 o 22:30

Posledné dva roky sa tradičné preteky nekonali.

BRATISLAVA. Jubilejný ročník sa mal konať pred dvoma rokmi. Pandemické obmedzenia však v roku 2020 ani 2021 neumožnili usporiadanie tradičného bratislavského podujatia.

Po vynútenej prestávke však budúci týždeň znovu prídu do Bratislavy medzinárodné krasokorčuliarske hviezdy.

Od štvrtka do soboty bude Zimný štadión Ondreja Nepelu dejiskom 30. ročníka Memoriálu Ondreja Nepelu.

Plní očakávaní

Memoriál je súčasťou tzv. challenger series, čo je druhá najprestížnejšia medzinárodná séria po Grand Prix. V tomto roku sa bude súťažiť v Bratislave v troch kategóriách, kategóriu športových dvojíc tentoraz diváci neuvidia.

„Sme plní očakávaní, že po dvoch odrieknutých rokoch si znovu môžeme týmito pretekmi uctiť pamiatku nášho najlepšieho športovca 20. storočia. Chystáme aj zopár prekvapení,“ uviedol pre Sportnet predseda Slovenského krasokorčuliarskeho zväzu Jozef Beständig.

Vzhľadom na zvyšujúcu sa infláciu bolo najväčšou výzvou pre organizátorov zmestiť sa do rozpočtu.

„Mám za sebou dlhé a urputné boje so STARZ-om a mestom Bratislava, aby sme dostali akceptovateľné ceny, nie príliš vyššie ako po minulé roky.

Najťažšie bude neprekročiť rozpočet. Tento rok nejako ustojíme, ale budúci rok bude ešte kritickejší,“ dodal Beständig.

Zaujímavé mená

Priaznivci krasokorčuľovania si určite prídu na svoje. Na štartovej listine figurujú také mená ako úradujúca juniorská majsterka sveta zo Spojených štátov amerických Isabeau Levitová, zverenec legendárneho Briana Orsera a piaty z pekinskej olympiády Kórejčan Cha Jun-hwan, bronzový medailista z tohtoročného európskeho šampionátu a miláčik publika Lotyš Deniss Vasiljevs, alebo piaty najlepší tanečný pár z posledných majstrovstiev Európy z Veľkej Británie Lilah Fearová, Lewis Gibson.

Nechýbajú ani slovenskí pretekári, v každej kategórii budú mať zastúpenie. V súťaži mužov sa predstaví Adam Hagara, v kategórii žien Ema Doboszová a v kategórii tanečných párov uvidia fanúšikovia v akcii dvojicu Maria Sofia Pucherová a Nikita Lysak.

Pôvodne mala štartovať aj Alexandra Filcová, no pre zranenie dopadového členka sa musela z domácich pretekov odhlásiť.

Želania na mieru

„Prial by som si, aby Adam dosiahol svoje bodové maximum zo seniorských súťaží a ešte viac, aby vyskákal všetky trojité skoky čisto, vrátane axla.

Eme želám, aby jazdila s úsmevom a aby svoj repertoár trojákov zvládla tak, ako som to videl na majstrovstvách štyroch krajín v Spišskej Novej Vsi. Tanečníkom prajem, aby pokračovali vo svojej šnúre dobrých výkonov a vylepšili si svoje celkové skóre,“ vyslovil želanie na mieru pre každého zo slovenských reprezentantov Jozef Beständig.

Memoriál Ondreja Nepelu sa začína vo štvrtok 29. septembra tréningmi, večer je na programe slávnostné otvorenie v hoteli Lindner.

V piatok 30. septembra od 14.00 sú na programe krátke programy a rytmické tance, v sobotu 1. októbra od 11.00 uvidia diváci voľné jazdy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Krasokorčuľovanie»Bude to jubilejný ročník. Príde juniorská majsterka sveta i piaty z olympiády