Krajči verí, že sa vráti Šatan, chcel by aj Pálffyho

Miroslav Šatan doviedol Slovan k extraligovému titulu, teraz zvažuje, či si nedá od hokeja jednu sezónu prestávku.
Miroslav Šatan doviedol Slovan k extraligovému titulu, teraz zvažuje, či si nedá od hokeja jednu sezónu prestávku. (Autor: TASR)
Ondrej Gajdoš|18. jún 2012 o 19:28

Bratislava sa nevie dočkať KHL: Slovan predal už 3200 permanentiek.

BRATISLAVA. Hokejový Slovan bude mať vo svojej prvej sezóne v KHL rozpočet desať miliónov eur. Šesťdesiat percent z neho vydá nováčik nadnárodnej ligy na platy hráčov. Klub bude mať zmluvne viazaných 25 hráčov a ďalších šesť hokejistov s dvojcestným kontraktom nastúpi na farme v extraligovej Skalici.

„V tejto chvíli máme rozpočet pokrytý asi na deväťdesiat percent,“ povedal Maroš Krajči, generálny manažér slovenského majstra. „Naším cieľom v KHL bude postup do play off.“

Slováci boli na trhu žiadaní

V Kontinentálnej hokejovej lige hralo v minulej sezóne 23 mužstiev. Teraz sa vráti Lokomotiv Jaroslavľ a okrem Slovana pribudne aj ukrajinský Donbass Doneck. KHL bude mať 26 tímov. Na trhu s voľnými hráčmi lovil aj HC Lev, ktorý sa z Popradu presťahoval do Prahy.

„Základ mužstva sme postavili na slovenských hokejistoch a o tých mali záujem aj kluby s vyššími rozpočtami v Donecku a Prahe,“ priblížil zostavovanie hráčskeho kádra generálny manažér.

„Napríklad reprezentačného útoč?níka Juraja Mikúša som si už predstavoval v strede útoku medzi Šatanom a Liborom Hudáčkom, ale HC Lev mu ponúkol lepšiu zmluvu. Český klub sa zameral na Slovákov aj preto, že v prípade, ak získa českého hokejistu, musí jeho materskému klubu vyplatiť 50- až 80-tisíc eur.“

Slovan má dnes pod zmluvou 21 hokejistov, dvanásť z nich je z predchádzajúceho extraligového tímu.

Tento týždeň predstaví ďalších dvoch nových útočníkov, jedného obrancu a jedného gólmana - s Konrádom by mali vytvoriť vyrovnanú brankársku dvojicu. V tíme sú zatiaľ traja hokejisti zo zahraničia: obrancovia Printz, Boumedienne zo Švédska a Sigalet z Kanady. Mužstvo povedie český tréner Rostislav Čada.

Bratislava zatiaľ nemusí mať juniorský tím v mládežníckej MHL.

Pálffy asi začne v Skalici

Slovan začne prípravu podľa reglementu KHL jednotne s ďalšími mužstvami 11. júla. Miroslav Šatan, 37-ročný kapitán úspešného mužstva z minulej sezóny, si zobral voľno a v lete sa rozhodne, či bude pokračovať v kariére.

„Verím, že Mira uvidíme v drese Slovana aj v KHL,“ vravel Krajči. „Prvé nezáväzné stretnutie som mal aj so skalickým útočníkom Žigmundom Pálffym. Je to fenomenálny hráč, chceli by sme ho mať v mužstve. Ale len v prípade, ak by hral celú sezónu, zápasy doma aj vonku. Inak by to nerobilo dobrú krv v kolektíve. Nazdávam sa, že Žigo začne sezónu v Skalici a potom sa uvidí.“

Na farme v extraligovej Skalici budú hrať hokejisti s dvojcestnými zmluvami.

Inšpekcia zladila podmienky

Začiatkom júna mali v Bratislave inšpekciu funkcionárov z Moskvy, aby na Nepelovom štadióne zladili podmienky s KHL.

„Všetky sú splniteľné v krátkom čase, zväčša ide o dotiahnutie detailov - ako napríklad postavenie videokamier, hráči ani tréneri sa nebudú stretávať pri nástupe na ľad ani pri odchode do kabín, dvaja lekári musia byť k dispozícii aj pre divákov a podobne.“

Slovan zúži klzisko z terajších 60 x 30 metrov, hracia plocha bude mať v novej sezóne šírku 28 metrov. Mal by sa hrať dynamickejší hokej. V zámorskej NHL majú klziská 60 x 26 metrov.

Slovan má najdlhšiu históriu

Slovan by mali zaradiť do divízie s Prahou, Minskom, Doneckom, Rigou, Petrohradom a jedným z dvojice CSKA Moskva alebo Dinamo Moskva.

„KHL sa ešte nezačala a jedno prvenstvo už máme,“ poznamenal Krajči. „Sme mužstvom s najdlhšou históriou, vlani sme oslavovali 90 rokov od založenia klubu. Aj preto sa chceme zaradiť medzi tímy v hornej polovici tabuľky a zabávať divákov dobrým hokejom.“

Slovan chce mať v každom domácom zápase plné hľadisko, tomu prispôsobil aj ceny lístkov. Permanentky sú od 139 do 299 eur, vstupenky na zápas budú od 8 do 16 eur. Kapacita arény je 10 059 miest.

„Cítime záujem z celého Slovenska, ale aj Česka, Rakúska a Maďarska,“ tvrdil Krajči. „Už sa predalo vyše 3200 permanentiek. KHL v Bratislave sa ukazuje ako veľké lákadlo.“

ico

Hráči Slovana so zmluvami

Stav k 19. júnu 2012:

Brankár: Konrád

Obrancovia: Švarný, Štajnoch, Ďatelinka, Kozák, Luža, Tabaček, Sigalet (Kan.), Printz, Boumedienne (obaja Švéd.)

Útočníci: Bartovič, Bližňák, Bartánus, L. Hudáček, Lipiansky, Kukumberg, Kytnár, Dravecký, Preisinger, Bakoš, Kudrna.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Krajči verí, že sa vráti Šatan, chcel by aj Pálffyho