Košickí volejbalisti sa neholia. Pokuta je aj za upravenie brady

Košičania naďalej snívajú svoj finálový sen. Po Komárne ich čaká Nitra.
Košičania naďalej snívajú svoj finálový sen. Po Komárne ich čaká Nitra. (Autor: VK KDS ŠPort Košice)
Daniel Dedina|30. mar 2019 o 00:00

V ceste do historického finále im stojí Nitra.

KOŠICE. Volejbalisti VK KDS Šport Košice prešli v extraligovom play-off poľahky cez štvrťfinále, Komárnu v dvoch zápasoch nedovolili uhrať ani set.

V semifinále na nich čaká podstatne náročnejší súper.

Ich vyzývateľom bude VKP Bystrina SPU Nitra, klub, ktorý dominoval slovenskej ligovej scéne v sezónach 2015/16 a 2016/17.

„Narazia na seba dve konsolidované družstvá, ktoré môžu zviesť divácky atraktívne súboje. Od tejto série očakávam najmä to, že do nej vstúpime správne naladení a verím, že všetko bude hrať v náš prospech,“ prezradil košický tréner Richard Vlkolinský.

V metropole východu si pred touto sezónou vytýčili dva hlavné ciele, preniknúť do finále Slovenského pohára i extraligy.

V prvom prípade šli nad plán, keď premiérovo dokráčali až k zisku pohárovej trofeje.

Teraz im stojí v ceste posledná prekážka k tomu, aby prvýkrát v histórii klubu zažili aj rozhodujúce bitky o majstra v lige.

Domáce prostredie môže i nemusí byť výhodou

Košice šli do play-off z druhého miesta, Nitra z tretieho.

V základnej časti i nadstavbe sa títo súperi stretli dohromady štyrikrát, obaja si pripísali po dve víťazstvá, zakaždým na domácej palubovke.

Napriek tomu, že východniari získali celkovo o 10 bodov viac, necítia sa byť favoritom.

„Nie je ním ani jedno z družstiev. Nitra sa na poslednú chvíľu posilnila o dvoch hráčov, siahla po prvom reprezentačnom nahrávačovi Zaťkovi a Kyjanicovi z Trenčína. V tomto zložení sme proti nim hrali už aj v pohári a bolo to veľmi vyrovnané,“ vraví obozretne Vlkolinský.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košickí volejbalisti sa neholia. Pokuta je aj za upravenie brady