Košičanom hrozí, že si Európsku ligu zahrajú v Michalovciach

Ilustračná snímka z Čermeľa.
Ilustračná snímka z Čermeľa. (Autor: TASR)
SITA|29. máj 2014 o 22:16

Problémom Košičanov je štadión v Čermeli, ktorý by mal prejsť rekonštrukciou.

KOŠICE. Futbalisti MFK Košice sa v európskych klubových súťažiach v sezóne 2014/2015 možno nepredstavia doma, ale na modernom štadióne v Michalovciach. Košičania ako víťaz domácej pohárovej súťaže získali právo štartu v 2. predkole Európskej ligy UEFA (hrá sa 17., resp. 24. júla). Problémom je totiž štadión v Čermeli, ktorý by mal prejsť rekonštrukciou.

"S ním sa však veľa robiť nedá. Najväčším problémom je ovál. Všetko závisí od toho, ako budú zvládnuté práce na ňom, ten je v zlom stave. Je to však záležitosť majiteľa areálu, no vážne nám hrozí, že keď štadión v Čermeli nebude vyhovovať požiadavkám UEFA, budeme musieť hrať Európsku ligu inde. Pravdepodobne v Michalovciach, aj keď sme s vedením ich klubu o tom ešte nerokovali," cituje portál osporte.sk prezidenta MFK Košice Blažeja Podoláka.

Košičania sa meno súpera v pohárovej Európe dozvedia 23. júna na žrebe vo švajčiarskom Nyone. Hráči MFK sa na nový súťažný ročník budú pripravovať aj na sústredení v Rakúsku (22. júna - 1. júla), káder pred sezónou 2014/2015 chcú posilniť.

"Jednoznačne ho musíme posilniť. Už aj z toho dôvodu, že je dosť úzky. Aj keď je v ňom momentálne dvadsaťdva hráčov, je v ňom viacero mladých chlapcov, ktorí sa ešte len učia, a na takomto fóre sa ešte nedajú využiť. Prirodzene, siete sme rozhodili a na posilách sa pracuje, v najbližších dňoch sa tu na skúške objavia nejakí hráči," povedal Blažej Podolák pre osporte.sk.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Košičanom hrozí, že si Európsku ligu zahrajú v Michalovciach