Žilina v závere tŕpla, napokon jej na výhru stačil jeden gól

Futbalisti MŠK Žilina.
Futbalisti MŠK Žilina. (Autor: TASR)
Sportnet|5. aug 2021 o 20:00 (aktualizované 5. aug 2021 o 21:48)

Ako jediný skóroval Miroslav Gono.

Konferenčná liga UEFA

Tobol Kostanaj - MŠK Žilina 0:1 (0:1)

Gól: 27. Gono

ŽK: Amanovič, Silva, Jovančič (všetci Kostanaj)

Rozhodovali:Ivanov - Usačev, Dančenko (všetci Rus.)

bez divákov

Tobol Kostanaj: Mokin - Malij, Marochin, Amanovič - Kajrov (81. Žarynbetov), Tagybergen, Jovančič, Valiulin - Tošič (76. Nurgalijev), Brigido (76. Silva) - Sergejev (86. Manzorro)

MŠK Žilina: Petráš - Anang, Kopas, Kiwior, Sluka - Gono, Fazlagič, Bičachčjan (78. Slebodník) - Kaprálik (86. Myslovič), Jibril, Ďuriš (69. Goljan)

NUR-SULTAN. Futbalisti MŠK Žilina zvíťazili v úvodnom zápase 3. predkola Európskej konferenčnej ligy nad domácim Tobolom Kostanaj 1:0. 

O jediný gól zápasu sa postaral v 27. minúte Miroslav Gono, ktorého prudkú strelu spoza šestnástky nedokázal vyraziť domáci brankár. 

Odveta je na programe vo štvrtok 12. augusta o 18.45 v Žiline.

Žilinčania sa v prípade postupu stretnú v play off Konferenčnej ligy so zdolaným z dvojzápasu 3. predkola Európskej ligy medzi FK Jablonec a Celticom Glasgow. Prvý zápas prehral český klub na domácej pôde 2:4.

O všetkom rozhodol gól z diaľky

Prvá štvrťhodina hry nepriniesla veľa futbalovej krásy a až krátko po nej prišla prvá strela na bránku. Žilinčan Kaprálik sa dostal k strele zvnútra šestnástky, ale brankár Mokin pohotovo zareagoval.

V 23. minúte sa domáci dostali k rýchlej akcii, Malij adresoval z pravého krída prihrávku rozbehnutému Sergejevovi, ale ten v rýchlosti netrafil loptu ideálne.

V 27. minúte sa ujala nenápadná akcia Žilinčanov, keď Gono strelou spoza šestnástky zaskočil brankára Mokina a stanovil polčasový výsledok 0:1.

Víťazstvo Žiliny zachránil Poliak

Krátko po zmene strán predviedli domáci hráči zvýšenú ofenzívnu aktivitu.

V 49. minúte podržal Žilinčanov brankár Petráš po sľubnej šanci domácich, ktorým následne nevyšla finálna fáza po viacerých centroch do šestnástky. Neprekonal ho ani aktívny Tošič v 55. minúte.

Ešte sľubnejšiu šancu nepremenil na opačnej strane Bičachčjan, keď krížnou strelou v 72. minúte netrafil bránku.

Žilinčania sa v zostávajúcom priebehu zamerali na ustráženie tesného náskoku. Snažili sa držať loptu na svojich kopačkách, no v ofenzíve príliš neriskovali.

Pozornou defenzívnou hrou nedovolili domácim vytvoriť si výhodné strelecké pozície. Hostia však v úplnom závere takmer prišli o víťazstvo, keď strelu Amanoviča zastavil na bránkovej čiare poľský stopér Kiwior.

Hlasy po zápase:

Pavol Staňo, tréner MŠK Žilina: "Bol to ťažký zápas. Zvládli sme ho celkom dobre. Začali sme hrať svoju hru. Prvý polčas bol pretaktizovaný, my sme hrali do plných. Po góle sa to trochu otvorilo. Súper začal viac útočiť, tým pádom otváral obranu a my sme nevyužili niektoré kontry. Na konci zápasu mali súper výbornú šancu na strelenie gólu, takže sa tešíme, že sme na ťažkom teréne vyhrali, navyše proti kvalitnému súperovi.

Keď sa nám podarí udržať nulu, tak nás to teší, takisto aj obrancov a brankára. Dôležité je však vyhrávať zápasy. Hráči, ktorí dnes nastúpili, hrali výborne. Sme spokojní a verím, že hráči, ktorí nám dnes chýbali, sa čoskoro vrátia do zostavy. Sme však iba v polčase a v domácom zápase treba pracovať na sto percent."

Miroslav Gono, strelec jediného gólu zápasu: "Splnili sme cieľ, ktorý sme si dali do tohto stretnutia. Je to však iba polčas dvojzápasu. Teraz bude potrebné zodpovedne pristúpiť k druhému zápasu a postúpiť. Umelá tráva nám vyhovovala, hoci bola trochu rýchlejšia než tá, ktorú máme doma.

Adaptovali sme sa na to a sme radi, že to takto dopadlo. Som rád, že mi to konečne padlo, ale chcem vyzdvihnú prácu celého tímu, ktorý išiel naplno až do konca. Čisté konto je pozitívne a verím, že ho udržíme aj v odvete."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Žilina v závere tŕpla, napokon jej na výhru stačil jeden gól