Kluby NHL zaujal Andrej Kuzmenko. Kto je táto hviezda KHL?

Oh My Hockey|21. nov 2021 o 17:11

Každoročne sa v špekuláciách objaví menej známe meno z Kontinentálnej hokejovej ligy, na ktoré sa zameralo viac klubov z NHL. V tomto roku je ním Andrej Kuzmenko.

25-ročný ruský forvard podľa insidera Elliottea Friedmana zaujal niekoľko klubov zo zámoria. Momentálne hrá za SKA Petrohrad. V klube pôsobí štvrtý rok, nikdy však nebol produktívny, ako teraz.

Momentálne má na konte 30 bodov v 27 zápasoch. Strelil 11 gólov, na 19 prihral. Suverénne vedie bodovanie mužstva. Lepší bodový priemer ako on má z celej súťaže len Vadim Šipačov.

Kuzmenko prerazil medzi hviezdy KHL. Jeho meno však nevzbudilo záujem z NHL po prvý raz. Ako informoval jeho agent Dan Milstein, už v roku 2018 sa oňho zaujímala väčšina súťaže, hovoril o viac ako dvoch desiatkach organizácií. Prečo neprišlo k jeho presunu za veľkú mláku, nevedno.

Pod drobnohľadom skautov z Ameriky je aj vďaka faktu, že sa predviedol v zápasoch, keď v jeho mužstve hral Matvej Mičkov. Na potenciálnu jednotku draftu 2023 sa už teraz chodievajú pozerať skauti, je označovaný za generačný talent.

Kuzmenkova forma ho teoreticky môže dostať až na olympiádu, hoci v konkurencii hráčov z NHL to bude mať ťažšie. Ak by sa mu podarilo dostať sa na najprestížnejší medzinárodný turnaj, jeho výkony by mu mohli dokorán otvoriť dvere do NHL.

Produktívny forvard pochádza z jedného z najnehostinnejších miest v Rusku, z mesta Jakutsk. Hoci tam žije zhruba 280 tisíc ľudí, teploty tam sa už teraz pohybujú na úrovni -30 stupňov Celzia.

Jeho otec, hokejový tréner, mu kúpil prvé korčule už keď mal rok a pol. Keď mal päť, videl v ňom potenciál, preto sa rozhodol, že preňho bude lepší život v Moskve. Keď mal dvanásť, dostal sa do klubu CSKA Moskva.

Za CSKA hral do konca sezóny 2017/18, odvtedy oblieka dres SKA. Nad pokračovaním jeho kariéry nateraz visí otáznik. Ak sú zákulisné informácie, ktoré priniesol Friedman, pravdivé, čoskoro môžeme jeho meno zaznamenať aj v NHL. S tou nebol nikdy oficiálne prepojený, keďže nebol draftovaný.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Kluby NHL zaujal Andrej Kuzmenko. Kto je táto hviezda KHL?