Organizátor Klíma: Košice i Bratislava môžu konkurovať hokejovým metropolám

Výkonný riaditeľ VISIT Košice Miloslav Klíma prvý zľava, hokejový reprezentant Marcel Haščák, riaditeľ pre partnerstvá a špeciálne projekty 2019 IIHF MS Lukáš Donoval a riaditeľ marketingu SZĽH Vladimír Janček.
Výkonný riaditeľ VISIT Košice Miloslav Klíma prvý zľava, hokejový reprezentant Marcel Haščák, riaditeľ pre partnerstvá a špeciálne projekty 2019 IIHF MS Lukáš Donoval a riaditeľ marketingu SZĽH Vladimír Janček. (Autor: TASR)
Michal Lendel|11. máj 2019 o 00:00

Chcú prekonať návštevnosť spred ôsmich rokov.

Steel Aréna pred hokejovým šampionátom: fotogaléria

8.5.2019

KOŠICE. Organizátori svetového hokejového šampionátu hlásili už niekoľko dní pred jeho začiatkom plnú pripravenosť na tento prestížny turnaj.

Po úspešnej premiére Slovenska pri organizácii majstrovstiev sveta (MS) 2011 je dnes pred usporiadateľmi náročná úloha udržať vysokú úroveň organizácie šampionátu aj tentoraz.

Organizátori tiež dúfajú, že by mohli byť prekonané počty fanúšikov spred ôsmich rokov.

Tých prišlo na Štadión Ondreja Nepelu v Bratislave a do košickej Steel Arény spolu viac ako 400-tisíc.

Atmosféra porovnateľná s hokejovými metropolami

Súčasťou košického organizačného tímu pred ôsmimi rokmi a aj dnes je Miloslav Klíma.

Hokej mu rozhodne nie je cudzí, je totiž synom niekdajšieho lekára HC Košice i slovenskej reprezentácie MUDr. Miloslava Klímu staršieho.

„K hokeju mám samozrejme pozitívny vzťah, veď som skoro celé detstvo strávil na starom zimáku. Tu ma napríklad učil korčuľovať ešte ako 18-ročný Peter Bondra,“ zaspomínal Klíma, pre ktorého sú nadchádzajúce MS už tretie v úlohe organizátora.

„Pred 2011 som dostal možnosť podieľať sa na organizácii šampionátu. Ponuku som prijal a urobil som dobre. Keď k tomu človek pričuchne raz, už od toho neodíde. Je to o atmosfére počas príprav, ale aj o adrenalíne v priebehu turnaja, ťažko sa to vysvetľuje,“ skonštatoval.

Podľa Klímu je fanušikovská atmosféra MS v Košiciach alebo v Bratislave porovnateľná s akoukoľvek hokejovou metropolou, v ktorej sa v minulosti šampionát hral.

„Navštívil som viacero svetových turnajov ešte ako bežný divák. Všade si ľudia užívajú hokej, jedlo, nejaký ten pohár pivka, pozrú si mesto a zabávajú sa. V tomto ohľade sa nemáme za čo hanbiť.“

„Navyše šampionát sa uskutočňuje v Košiciach v ideálnom čase. Máme tu Dni mesta, kedy je mesto skrášlené vlajkami, je tu množstvo kvetov a na Hlavnej ulici sú už rozmiestnené letné terasy. To všetko môže prispieť k tomu, aby sa do Košíc návštevníci mesta vrátili aj v budúcnosti,“ doplnil.

Chcú prekonať návštevnosť Steel Arény

Klíma pripomenul, že šampionát v 2011 bol v tom čase hodnotený z pohľadu IIHF ako jeden z najlepšie zorganizovaných.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Organizátor Klíma: Košice i Bratislava môžu konkurovať hokejovým metropolám