Ak by som mal vyhrať, tak ruku zdvihnú mne, hovorí Klein o prehre v UFC

(Zdroj: OKTAGON MMA)
SvetMMA|12. máj 2021 o 14:52 (aktualizované 12. máj 2021 o 14:51)

Talentovaný bojovník sa s odstupom viacerých dní pozrel na svoju prehru v UFC.

Jediný slovenský zástupca v UFC Ľudovít Klein podľahol minulý víkend Američanovi Michaelovi Trizanovi po vyrovnanom výkone na body.

Pre slovenského bojovníka išlo o jeho prvú prehru v najprestížnejšej svetovej organizácii MMA a tiež prerušenie osemzápasovej šnúry výhier. 

Po trojkolovom dueli sa medzi domácimi fanúšikmi strhla na sociálnych sieťach vášnivá diskusia o dôvodoch stojacich za prehrou rodáka z Nových Zámkov. 

Po troch dňoch od zápasu sa k celému súboju s odstupom vyjadril samotný bojovník.

Rád by som sa ešte raz vyjadril k môjmu zápasu, ktorý mi ako som spomínal absolútne nevyšiel. Od začiatku som sa nedržal pripravenej taktiky, ale pristúpil som na hru súpera, čo ma na konci stálo víťazstvo.

Aj keď veľa z vás mi písalo o tom, že som to mal vyhrať ja, že ma okradli, tak len chcem povedať, že si to vôbec nemyslím. Ak by som ten zápas mal vyhrať, tak na konci duelu zdvihnú ruku mne, nie jemu,“ povedal Klein.

26-ročný bojovník sa vo videu vrátil aj k príprave, ktorú sa mu nepodarilo zužitkovať podľa predstáv.

Mal som byť počas súboja oveľa presvedčivejší, sám dobre viem, že som nepodal dobrý výkon aj napriek najlepšej príprave v živote. Absolvoval som ju v jednom z najlepších svetových klubov Sanford MMA a neskôr pokračoval doma v Spartakus Fight Gyme a Oktagon Fighting Academy.

Hoci som teda cestoval do Vegas s vedomím, že mám za sebou životnú formu, tak som sa nesprával v zápase tak, ako som mal.

Tretiu prehru v profesionálnej kariére berie Klein ako ďalšiu motiváciu v práci na svojich schopnostiach, ktoré by sme mohli podľa všetkého v zápase vidieť ešte tento rok.

Je to šport, ja dokážem prijať prehru, určite ma táto prehra nezlomí ale práveže posilní a posunie ďalej. Len čo si doliečim svoje zranenia z duelu, tak pôjdem do gymu, kde budem pracovať na nedostatkoch.

Ďakujem každému jednému človeku, ktorý ma podporuje, veľmi si to vážim. Naozaj dostal som veľmi veľa pozitívnych správ po zápase, čo ma motivuje ísť ďalej. Tento rok by som chcel stihnúť ešte jeden zápas,“ dodal Klein.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Ak by som mal vyhrať, tak ruku zdvihnú mne, hovorí Klein o prehre v UFC