Je to šialené, hovorí o kontroverznej prehre Kleina legenda MMA

(Zdroj: ESPN MMA)
Daniel Stankovič|9. máj 2021 o 03:45 (aktualizované 9. máj 2021 o 12:42)

Prehra slovenského bojovníka v sebe nesie trpkú pachuť.

LAS VEGAS. Ľudovít Klein si dnes na turnaji UFC Vegas 26 pripísal tretiu prehru profesionálnej kariéry MMA.

Vo vyrovnanom dueli s Michaelom Trizanom, kde mali obaja zápasníci svoje zaujímavé momenty, putovalo víťazstvo podľa verdiktu dvoch bodových rozhodcov Američanovi v pomere 2:1 na kolá. 

Tretí prítomný rozhodca, Japonec Junichiro Kamijo videl zápas ešte o niečo jednoznačnejšie. Podľa neho bol v každom kole lepším a efektívnejším bojovníkom Trizano.

Rozhodcovské okienko

„Neviem ako môžete sledovať tento zápas a nevidieť, že Ľudovít Klein nezvíťazil aspoň v jednom kole. Je to šialené,“ okomentoval krátko po vyhlásení výsledku legendárny zápasník MMA Daniel Cormier.

Sporné rozhodnutie Kamija po tesnom zápase neostalo bez odozvy ani u druhého komentátora večera, analytika a bývalého šampióna UFC Dominicka Cruza.

„Áno, je to tak. Nechápem, ako to môžu urobiť. Rozumiem, že to bolo tak trochu ako na húsenkovej dráhe. Klein mal štyri takedowny, no tretie kolo mu nevyšlo. Je to ťažké. Nemyslím, že rozhodcovia brali do úvahy aj zemiarsku časť súboja.

Tretie bolo samozrejme patrilo Trizanovi, načasovanie a strhy nie. Obaja boli pritom vyrovnaní v postoji,“ vyjadril znepokojenie Cruz.

Išlo o krádež?

Kontroverzným sa podľa reakcií fanúšikov a viacerých reportérov MMA na sociálnych sieťach nestal len verdikt tretieho rozhodcu prisúdiť všetky tri kolá na stranu Trizana, ale celkovo to, že súboj zvíťazil nesprávny zápasník.

Cieľom bolo poukázať na fakt, že prvé a druhé kolo malo patriť Slovákovi. Vyrovnané výmeny v postoji mali na stranu Kleina prevážiť práve úspešné strhy súpera na zem, ktoré boli počas desiatich minút úspešné hneď tri.

Zaujímavosťou je tiež to, že podľa informácií portálu MMADecisions.com jedenásť z štrnástich novinárov popredných zahraničných webov o zmiešaných bojových umeniach videlo tesne vyhrať Kleina a nie Trizana.

Podľa oficiálne zaznamenaných štatistík UFC bol naviac Klein v úvodných kolách v signifikantných úderoch presnejším a aktívnejším bojovníkom (14:11, 19:18), ku ktorým pridal spomínané takedowny (3).

Tretie kolo bolo jasne v rukách Trizana, ktorého nedelilo mnoho od ukončenia duelu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Je to šialené, hovorí o kontroverznej prehre Kleina legenda MMA