Kitka pravdepodobne zachránený, Slovan však výkonom neoslnil

SITA|30. mar 2008 o 09:37

BRATISLAVA 30. marca (SITA) - Futbalisti bratislavského Slovana napokon zvládli nesmierne dôležité sobotňajšie stretnutie 23. kola najvyššej slovenskej súťaže Corgoň ligy 2007/08 proti ZTS Dubnica, aj ...

BRATISLAVA 30. marca (SITA) - Futbalisti bratislavského Slovana napokon zvládli nesmierne dôležité sobotňajšie stretnutie 23. kola najvyššej slovenskej súťaže Corgoň ligy 2007/08 proti ZTS Dubnica, aj keď sa po nie práve najoslnivejšom výkone radovali len z tesného víťazstva 3:2 (2:0). “Belasí” bojovali na Tehelnom poli nielen za trénera Borisa Kitku, ale predovšetkým sami za seba. Vedenie klubu totiž po stretnutí s akcionármi v strede týždňa deklarovalo, že ak v dueli s Považanmi nedôjde k radikálnej zmene výkonu mužstva a samozrejme k plnému bodovému zisku, vyvodí patričné dôsledky. A tie sa mali týkať nielen realizačného tímu, ale aj hráčskeho kádra.

Tréner Boris Kitka po stretnutí vyčítal svojim zverencom nekoncentrovanosť, ktorá mohla byť spôsobená práve nutnosťou zisku troch bodov. “Hráčom som pred zápasom povedal, že nikto z nich nehrá za Kitku, ale hrá za seba a najmä za tento klub. Je to o charaktere a o tých hráčoch, ktorí nastúpia na ihrisko. To nie je o mne, ale o klube. Tlak samozrejme cítime. Dnešným zápasom sme si vytvorili pokoj a pohodu pred duelom v Zlatých Moravciach. Je však pochopiteľné, že dianie z posledných dní zanechá na psychike svoje stopy. Ja som sa to počas týždňa snažil vytiahnuť preč z kabíny. Zamerali sme sa len na zápas a aj teraz sa už sústredíme iba na to, aby sme proti ViOn-u hrali lepšie,” cituje oficiálna internetová stránka Slovana www.slovanfutbal.com pozápasové vyjadrenie B. Kitku. “Dnes som videl dva výborné výkony: Pavla Masaryka a Sama Slováka,” menovite pochválil kouč “belasých” dvoch svojich hráčov a opäť upozornil na rovnaké zaváhania, akých sa Bratislavčania dopustili v minulotýždňovom súboji so Spartakom Trnava: “Súpera sme znovu pustili naspäť do zápasu. Do druhého polčasu sme vstúpili veľmi ľahkovážne, po rýchlom inkasovanom góle sme znervózneli. Po turbulentnom týždni, ktorý je za nami, som však rád, že tri potrebné body zostali doma.”


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Kitka pravdepodobne zachránený, Slovan však výkonom neoslnil