Kelemen v Grécku nechytáva, z Arisu chce odísť

SITA|9. jan 2008 o 11:27

SOLÚN 9. januára (SITA) - Slovenský brankár Marián Kelemen pôsobiaci v gréckom prvoligovom futbalovom klube Aris Solún momentálne prežíva ťažké obdobie. Dvadsaťosemročný gólman nedostáva od svojho zamestnávateľa ...

SOLÚN 9. januára (SITA) - Slovenský brankár Marián Kelemen pôsobiaci v gréckom prvoligovom futbalovom klube Aris Solún momentálne prežíva ťažké obdobie. Dvadsaťosemročný gólman nedostáva od svojho zamestnávateľa príliš veľa príležitostí, z tohto dôvodu sa rozhodol v januári opustiť aktuálne 5. tím najvyššej súťaže na Balkánskom polostrove. Michalovský rodák prišiel do Arisu v júli minulého roku, keď podpísal dvojročnú zmluvu. Ako pre východoslovenský denník Korzár potvrdil Kelemen, svoju úlohu vtedy zohral aj fakt, že na trénerskej lavičke sedel Španiel Juan Carlos Oliva a v klube bol aj španielsky športový riaditeľ. "Pri rokovaniach mi vraveli, že potrebujú gólmana do bránky. Keď som však podpísal zmluvu, veci sa zmenili. Zistil som, že v Arise je reprezentačná brankárska jednotka Grécka, 33-ročný Konstantinos Chalkias, ktorý zostáva v klube. Končila sa mu zmluva a z Arisu mal odísť, no nakoniec sa všetko zmenilo," povedal pre Korzár bývalý brankár 1. FC Košice, holandskej Bredy, Senca, Bardejova, Slovana Bratislava, tureckého Bursasporu, lotyšského FK Vetspils a dvoch španielskych druholigových tímov CD Tenerife a UD Vecindario.

Dôležitý okamih nastal už po 1. kole sezóny 2007/08, keď po bezgólovej remíze s Panioniosom ukončil svoje pôsobenie v klube tréner Oliva, ešte pred ním sa porúčal aj športový riaditeľ. "Cítim sa trochu oklamaný. Na začiatku som si to tu predstavoval inak. Za päť mesiacov som odchytal dva zápasy. Jeden v lige, ktorý sme prehrali v Levadiakose 0:2, a jeden v Gréckom pohári proti druholigovému celku Agios Dimitrios. Vyhrali sme 1:0 gólom v poslednej minúte predĺženia," nechal sa počuť Kelemen, okrem ktorého pôsobia v Arise momentálne ešte traja brankári - už spomínaný Chalkias, 32-ročný Karatziovalis a o 12 rokov mladší Stratilatis.

"V pondelok som mal stretnutie s vedením klubu. Rozprával som sa s trénerom, manažérom, prezidentom klubu, jednoducho so všetkými. Jasne som im povedal, že chcem odísť, aby ma tu nedržali nasilu. Vedenie povedalo, že zatiaľ ma nechce pustiť, lebo je so mnou spokojné. Najskôr vraj v lete, no ja som už rozhodnutý, že v januári chcem ísť preč. Trpezlivosť mi už došla. Absolútne nič ma tu nedrží. Vôbec nevidím svoju budúcnosť v tomto klube. Uvidíme, zatiaľ sa to rieši," dodal Kelemen.


Nachádzate sa tu:
Domov