Kasal bol v Dánsku najslabší, v Srbsku už najlepší

Dnes proti ŠKP. Tatran hrá dnes doma. Na snímke Michal Kasal.
Dnes proti ŠKP. Tatran hrá dnes doma. Na snímke Michal Kasal. (Autor: sita)
Ján Leško|16. feb 2018 o 00:00

Česká spojka ukázala za pár dní svoje dve tváre.

PANČEVO. Po tom, ako slovenský majster väčšiu časť zápasu hádzanárskej SEHA ligy v Srbsku s predposledným Dinamom Pančevo viedol, o svoj najtesnejší náskok napokon prišiel pár sekúnd pred záverečným hvizdom arbitrov.

Tatran Prešov v polovici druhého polčasu viedol tri góly a vyzeralo to, že rolu mierneho favorita potvrdí.

V zvyšnej časti zápasu ale domáce Dinamo nielenže vyrovnalo, ale šlo do tesného vedenia.

Lukáš Urban však v predposlednej minúte upravil na 25:26 pre Tatran, posledné gólové slovo mal domáci Jelič.

Ani posledná akcia rozohraná hosťujúcim tímom konečnú remízu 26:26 nezmenila.

Poltucet strelcov

Slovenský majster ani v Srbsku nenastúpil v kompletnom zložení. Rábek i Ľ. Šárpataky sú stále na listine dlhodobých maródov.

Krok sa síce už uzdravil, no po jedinom tréningu pred cestou na zápas s Pančevom ho tréner Goluža na ihrisko neposlal.

S mužstvom cestoval aj donedávna obávaný kanonier Tatrana Butorac. Pre problémy s chrbtom nehral ani Pohár EHF v Dánsku. A po predzápasovej rozcvičke si aj on zasadol iba na prešovskú lavičku.

Kým Dominik Krok sa zdravotne už cítil v poriadku, Butorac hoci veľmi chcel, nakoniec hrať nemohol.

O prešovské góly sa tak postarala šestica Kasal 9, Hrstka 6, L. Urban 5, Číp 3, Vučko 2, Babič 1.

Dve tváre prešovskej spojky

Príjemným prekvapením na ihrisku Dinama Pančevo bol výkon 207 centimetrov vysokej ľavej spojky Tatrana, českého reprezentanta Michala Kasala.

Hráča, ktorý v prvom kole Pohára EHF s dánskym Bjerringbro – Silkeborg, kde slovenský majster prehral o osem gólov, sklamal na celej čiare. Nedarilo sa mu strelecky, chybil často v prihrávkach. Skrátka, trápenie na ihrisku.

V úplne inej role sa ale predstavil v zápase SEHA ligy v srbskom Pančeve.

Spoľahlivý v obrane, úderný a úspešný v útoku. Z jedenástich pokusov deväť zakotvilo v bráne gólmanov Dinama.

„Sám neviem, čomu to pripísať, faktom ale je, že v Dánsku to bolo i pre mňa doslova herné utrpenie,“ netajil M. Kasal.

„Nevychádzalo mi tam nič. Moje chybné ťahy sa zvyšovali. Tri spojky máme zranené, takže nemal ma v podstate kto vystriedať, preto som ten kalich horkosti musel vypiť do samého dna. Ísť aspoň na pár minút na lavičku bolo by pre mňa vykúpením. Nešlo to, a tak to aj dopadlo. Neveril som si a psychicky som postupne úplne prepadol. Bol to vari môj najhorší výkon v profesionálnej kariére.“

Prešov sa v nedeľu vrátil z Dánska a v pondelok už cestoval do Srbska. Tam to bol v podaní Kasala obrovský obrat.

V drese Tatrana jeho doteraz najlepší výkon. Žiaľ, ani jeho deväť gólov na výhru nestačilo.

„Doma sme sa dlho nezdržali, no tréner Goluža mal aj tak so mnou osobný pohovor. Znovu mi prízvukoval, že som v prvom rade strelec a nie rozohrávač. A hustil do mňa aj iné veci, ktoré som si zobral k srdcu. Mám radosť, že to zabralo a s Pančevom som sa ukázal v celkom inom svetle. Viem, takéto výkony sa odo mňa očakávajú. Dúfam teda, že práve ten v Srbsku mi dopomôže k napodobneniu i v ďalších, ktoré Tatran čakajú. Psychicky určite.“

V Pohári EHF proti SKA Minsk

Pred Tatranom je ďalší ťažký zápas. V druhom kole skupinovej fázy Pohára EHF hostí v sobotu od 18. hodiny bieloruský SKA Minsk.

„Doma sme zle nehrali trebárs s víťazom Ligy majstrov macedónskym Vardarom Skopje, hoci prehrali s ním dosť krutým rozdielom. Silný súper bude aj Minsk. Nedávno sme si jeho zápas s bundesligovým Magdeburgom pozreli so spoluhráčmi Hrstkom a Čípom. Má kvalitné mužstvo, podľa mňa ale to naše má na to, aby ho zajtra doma zdolalo. Ak ľudia vytvoria znovu takú skvelú kulisu ako s Vardarom, bude to pre nás len tým hnacím motorom. Nejaké informácie máme od českého reprezentačného kolegu, hráča HC Meškov Brest Horáka. Ten proti Minsku hráva v bieloruskej lige. Ďalšie pre trénera Golužu od neho iste ešte vymámi Kubo Hrstka. Dúfam, že do hry už budú môcť zasiahnuť aj Butorac s Krokom, čo by iste zvýšilo našu útočnú silu a šance na úspech.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kasal bol v Dánsku najslabší, v Srbsku už najlepší