Kapitána Dukly čaká náročná úloha. Zlomiť synov na svoju stranu

Ostrieľaný obranca Marek Kolba (vľavo) v stredu nastúpi na materskom ľade v Poprade.
Ostrieľaný obranca Marek Kolba (vľavo) v stredu nastúpi na materskom ľade v Poprade. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|18. dec 2019 o 00:00

Skúsený obranca sa v drese Michaloviec vracia na materský ľad.

MICHALOVCE. Ligová prestávka je minulosťou a tímy našej najvyššej hokejovej súťaže sa po desiatich dňoch opäť vracajú do zápasového kolotoča.

Na oddýchnutého tipsportligového nováčika z Michaloviec čakajú hneď dve prestížne stretnutia proti východoslovenským súperom. Ako prví sa im do cesty postavia Popradčania, ktorí pred súťažnou pauzou chytili skvelú formu.

Po trénerskej zmene v závere októbra, keď na ich lavičku zasadol skúsený Peter Mikula, sa parádne rozbehli a v siedmich súbojoch po sebe nestratili ani bod. Podarí sa Zemplínčanom zastaviť ich?

Počas voľna dobili baterky

„Popradčania od jednej reprezentačnej prestávky po druhú vyhrali všetky zápasy a nikde nie je napísané, že teraz sa to nemôže otočiť. Myslím si, že to bude zaujímavý zápas pred dobrou diváckou kulisou. Pod Tatrami si chceme schuti zahrať a prezentovať sa sebavedomým výkonom,“ načrtol ambície „líšok“ obranca Marek Kolba.

Podľa michalovského kapitána mužstvo počas voľna načerpalo nové sily aj dobre potrénovalo.

„S poslednými výsledkami sme neboli spokojní, aj keď herne to nebolo zlé, preto prestávka prišla vhod. Pár dní sme si od hokeja oddýchli a vyvetrali hlavy. Potom sme aj zamakali a dobili baterky na ďalšiu časť sezóny, pretože potom už na to veľa času nebude. Záver decembra a január budú z pohľadu konečného postavenia v tabuľke veľmi dôležité a veľa napovedia v otázke postupu alebo nepostupu do play-off,“ uviedol skúsený zadák ambiciózneho nováčika.

Popradské korene pôjdu bokom

Kolba je rodákom práve z Popradu, takže v stredu sa vráti do dôverne známeho prostredia. Ako sa nám zdôveril, vo svojom veku už zápasy na materskom ľade nijako špeciálne neprežíva.

„Prídu ma pozrieť rodičia a manželka s deťmi, takže iba v tomto to bude trošku iné. Keďže budem na strane súpera, popradské korene teraz pôjdu bokom. Synovia však ako stále budú fandiť Popradu. Verím, že ich aspoň na tento zápas zlomím a budú teraz fandiť Dukle,“ zasmial sa 39-ročný držiteľ troch slovenských titulov.

Do Vianoc odohrajú zverenci trénera Miroslava Chudého v priebehu piatich dní tri duely, po Poprade nastúpia dvakrát doma proti Košiciam a Budapešti. S akým bodovým ziskom z tohto trojzápasu bude kapitán Dukly spokojný?

„Samozrejme, najkrajšie by bolo získať maximálny počet. Na jednej strane musíme byť pokorní, ale na druhej aj zdravo sebavedomí. Verím, že na tie zápasy nastúpime s takou chuťou, ako na začiatku sezóny. Hlavne doma, kde sme silnejší, chceme dosiahnuť čo najlepšie výsledky, ale túžime zabodovať aj v Poprade, kde to pre mňa tiež bude taký polovičný domáci zápas,“ zakončil debatu Kolba.

Povinností mali neúrekom

Hráči nováčika sa rozhodne nenudili ani počas ligovej prestávky. Práve naopak, povinností mali viac než dosť. Počas uplynulého týždňa absolvovali hneď tri nehokejové akcie.

Najprv utužovali kolektív na Zemplínskej šírave pri varení guľášu, o deň neskôr sa v michalovskej nemocnici zúčastnili Vianočnej kvapky krvi, kde fanúšikov darujúcich najcennejšiu tekutinu potešili podpismi a v piatok si spoločne s futbalistami zahrali charitatívny zápas vo florbale a pomohli tak deťom s autizmom.

Bohatý program mimo ľadu zakončili tento pondelok, kedy sa uskutočnilo podujatie Hráč mesiaca november, ktorým sa stal ruský útočník Igor Safaralejev. Nuž, aj takéto povinnosti patria k životu profesionálnych hokejistov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kapitána Dukly čaká náročná úloha. Zlomiť synov na svoju stranu