Kanada s prvým víťazstvom na turnaji, po prehre s Českom zdolala Nemecko

Hokejisti Kanady sa tešia z gólu proti Nemecku.
Hokejisti Kanady sa tešia z gólu proti Nemecku. (Autor: twitter: Hockey Night in Canada)
Sportnet|29. dec 2022 o 09:41

Kanada dnes zdolalo Nemecko v zápase skupiny A na MS v hokeji do 20 rokov 2023 (MS U20), pozrite si priebeh a konečný výsledok.

MS v hokeji do 20 rokov 2023 - skupina A

Kanada - Nemecko 11:2 (3:1, 6:0, 2:1)

Góly: 7. Guenther (Bedard, Zellweger), 14. Wright, 18. Bedard (Stankoven, Roy), 22. Bedard (Stankoven, Clarke), 34. Bedard (Zellweger, Wright), 37. Guenther (Bedard, Zellweger), 39. Clarke (Fantilli, Dach), 40. Guenther (Bedard), 40. Stankoven, 42. Ostapchuk (Korchinski, Bankier), 51. Roy (Bedard, Korchinski) – 12. Kechter (Bader, Sinn), 55. Sinn (Oswald, Krening)

Kanada: Milic (Gaudreau) – Allan, Zellweger, Hinds, Clarke, Del Mastro, Korchinski, Matier – Roy, Stankoven (A), Guenther – Schaefer, Dean, Wright (C) – Bedard, Dach, Bankier – Fantilli, Ostapchuk, Gaucher (A) – Othmann.

Nemecko: Wolf (41. Babulis) – Bettahar, Sinn, van der Linde (A), Bidoul, Wäser, Klein – N. Heigl (A), Bader, T. Heigl – Proske (C), Lutz, van Calster – Hauf, Hördler, Del Monte – Krening, Oswald, Kechter.

HALIFAX. Hokejisti Kanady zvíťazili v zápase MS v hokeji do 20 rokov 2023 v Kanade nad Nemeckom 1:0.

V prvej tretine otvoril skóre Guenther, na čo však Nemecko dokázalo reagovať a o 5 minút vyrovnalo. Do konca tretiny však inkasovali ešte dva góly, a tak po prvej tretine išli tímy do šatní s výsledkom 3:1.

O výsledku zápasu rozhodla druhá tretina, v ktorej sa Kanaďania rozstrieľali a vyhrali ju 6:0. V poslednej tretine padli ešte tri góly, keď dva zaznamenala Kanada a jeden Nemecko.

S konečným výsledkom 11:2 tak zaznamenala Kanada prvé víťazstvo na turnaji, keď vo svojom úvodnom dueli prekvapujúco prehrala nad Českom 2:5. Nemecko po úvodnej prehre so Švédskom je s dvomi prehrami predposledné, len o skóre pred Rakúskom.

VIDEO: Zostrih zápasu Nemecko - Švédsko na MS v hokeji do 20 rokov 2023

Tabuľka skupiny A

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov