Nemci dlho bojovali o vytúžený bod, Kanaďan predviedol otrasný zákrok

Kanadský útočník Macklin Celebrini skóruje proti Nemecku na MS v hokeji do 20 rokov.
Kanadský útočník Macklin Celebrini skóruje proti Nemecku na MS v hokeji do 20 rokov. (Autor: TASR/ The Canadian Press via AP)
Sportnet|31. dec 2023 o 22:05

Kanada vyzve vo štvrťfinále Česko.

MS v hokeji do 20 rokov 2024

Kanada - Nemecko 6:3 (2:1, 0:1, 4:1)

Góly: 7. Celebrini (T. Nelson, Bonk), 15. Yager (Danielson, Minten), 42. Beck (Rehkopf), 49. Dumais (Poitras, Rehkopf), 57. Celebrini (Yager, Bonk), 58. Cowan - 3. Lutz (Sinn), 22. Kechter (J. Weber, Lutz), 48. Sumpf (Rollinger, J. Weber)

GÖTEBORG. Hokejisti Kanady zdolali reprezentantov Nemecka 6:3 v záverečnom zápase skupinovej časti MS hráčov do 20 rokov 2024.

Vďaka tomu si zaistili druhé miesto v skupine A. Nemci favoritovi vzdorovali, dlho živili nádej na zisk vytúženého bodu, ale napokon ich čaká boj o záchranu.

Zápas sa začal kriminálnym zákrokom kanadského útočníka Conora Geekieho, ktorý už po 11 sekundách zostrelil súpera a dostal trest do konca zápasu.

VIDEO: Conor Geekie a jeho zákrok v úvode stretnutia

Nemecko presilovku využilo a dostalo sa do vedenia. Kanaďania následne otočili skóre, no Nemci dokázali vyrovnať na 2:2 a neskôr aj na 3:3.

V 48. minúte držali nerozhodné skóre, no potom inkasovali v oslabení z hokejky Jordana Dumaisa a následne ešte Kanaďania dvoma gólmi spečatili víťazstvo.

Tabuľka skupiny A

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Nemci dlho bojovali o vytúžený bod, Kanaďan predviedol otrasný zákrok