Sagan na klasike neodštartoval. Tímový kolega mal pozitívny test

Juraj Sagan počas tlačovej konferencie pred pretekmi Okolo Slovenska.
Juraj Sagan počas tlačovej konferencie pred pretekmi Okolo Slovenska. (Autor: TASR/AP)
TASR|26. mar 2021 o 12:55

Juraj Sagan si už prešiel ochorením predtým.

HARELBEKE. Nemecký cyklistický tím Bora-Hansgrohe nemohol odštartovať na piatkových pretekoch E3 Classic v Belgicku po tom, čo mal jeho jazdec Matt Walls z Veľkej Británie pozitívny test na koronavírus.

V drese stajne mal na podujatí štartovať aj Slovák Juraj Sagan.

Ostatní členovia tímu v Belgicku mali negatívne výsledky, ale organizátori pretekov aj tak rozhodli, že nemôžu štartovať.

"Po pozitívnom teste Wallsa a potvrdení druhým testom postúpili včera niekoľko PCR testov všetci ostatní členovia tímu a všetky boli negatívne. Napriek tomu, podľa pokynov Belgickej cyklistickej federácie, má tím zákaz zúčastniť sa na dnešných pretekoch," píše sa v stanovisku Bory na oficiálnej webstránke tímu.

Juraj Sagan si už prešiel ochorením. Pozitívny test na koronavírus mali spolu s bratom Petrom a ďalším Slovákom v drese Bora-Hansgrohe Erikom Baškom už na začiatku februára počas sústredenia na Kanárskych ostrovoch.

Následne museli prerušiť prípravu a posunúť začiatok sezóny. J. Sagan a Baška ju odštartovali 17. marca na pretekoch Nokere Koerse v Belgicku. Peter Sagan je momentálne na podujatí Okolo Katalánska, ktoré pokračuje v piatok 5. etapou.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Sagan na klasike neodštartoval. Tímový kolega mal pozitívny test