V rodnom meste uspel s tímom súpera. Mám tu veľa kamarátov, vraví Majoroš

O výhru Michaloviec v Košiciach sa zaslúžilo aj duo Spoljarič - Žofčák.
O výhru Michaloviec v Košiciach sa zaslúžilo aj duo Spoljarič - Žofčák. (Autor: MFK Zemplín/Róbert Andrejov)
Daniel Dedina|23. jan 2021 o 23:55

Michalovce posilnil hráč konkurenčného tímu.

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce v uplynulých dvoch sezónach písali výnimočné kapitoly klubovej histórie. Úspech v podobe účinkovania v nadstavbovej skupine o titul by radi zopakovali aj do tretice.

Východisková pozícia jediného východoslovenského zástupcu vo Fortuna lige po jesennej časti však nie je ideálna. Pred zostávajúcimi štyrmi kolami základnej časti mu v tabuľke patrí desiate miesto.

Na momentálne šiesty Ružomberok strácajú Zemplínčania štyri body. To im dáva nádej na prienik do elitnej šestky.

„Čakajú nás zápasy, ktoré chceme zvládnuť. Celá príprava k tomu smeruje,“ tvrdí michalovský tréner JOZEF MAJOROŠ

Jozef Majoroš je hlavným trénerom Michaloviec od novembra 2019. Predtým bol asistentom Antona Šoltisa.
Jozef Majoroš je hlavným trénerom Michaloviec od novembra 2019. Predtým bol asistentom Antona Šoltisa. (Autor: TASR)

V prípravnom zápase v Košiciach, ktorý ste vyhrali 3:0, zaujal jeho netradičný formát. Hralo sa v troch úsekoch - najprv 45 minút, potom 15 a znova 45. Čo na to hovoríte?

Celkovo by som to rozdelil na dve časti. Prvých štyridsaťpäť minút i ďalších pätnásť sme my aj súper mali na ihrisku skúsenejších hráčov, potom dostali priestor mladší. Myslím, že to splnilo účel.

Trocha sme nezachytili začiatok zápasu, Košice si vypracovali náznaky šancí. Potom to nebolo z našej strany zlé, ale len po šestnástku súpera. Až v závere prvej časti sme si dokázali vypracovať šance i penaltu. Víťazstvo nás teší.

Ako hodnotíte úvodné dva týždne zimnej prípravy?

Určite je na čom pracovať. Skončili sme kondičnú časť prípravy a bolo vidieť, že nohy hráčov ešte nie sú dostatočne ľahké.

K akým zmenám došlo v kádri?

Stále nemáme Solera a nie je tu ani Taiwo. V priebehu budúceho týždňa by sme už mohli vedieť, či sa vráti do Michaloviec (ide o kmeňového hráča Dunajskej Stredy, pozn. red.). Uvidíme, ako sa v ich prípade vyvinie situácia.

Možno budeme musieť na to reagovať a na tieto posty hráčov zohnať. Deň pred zápasom v Košiciach sa do tréningu zapojil Nigérijčan Adekuoroye, ktorý prišiel zo Serede.

Na prelome januára a februára máte naplánované sústredenie v Dunajskej Strede. Nič sa na tom nezmenilo?

Zatiaľ nie.

Aký program vás tam čaká?

O týždeň hráme s Košicami doma a po ňom máme v nedeľu odchod. Na sústredení budeme do soboty 6. februára, keď ho ukončíme zápasom s Podbrezovou. Ešte predtým hráme v utorok s Banskou Bystricou.

Ste Košičan, za Košice ste hrávali a boli ste aj trénerom mužstva. Je pre vás špecifické viesť v rodnom meste tím súpera?

Mám tu veľa kamarátov. Poznám trénerov, realizačný tím a viacerých hráčov som trénoval. Ale je to príprava, dôležité je že sa nikto nezranil. Do začiatku ligy máme ešte tri týždne a verím, že v ďalšom zápase to bude z našej strany lepšie.

Keď vidíte známe tváre, spomeniete si na to, ako ste s FC VSS Košice vyhrali v sezóne 2016/17 druhú ligu, ale z postupu nebolo nič, keďže klub skončil?

Jasné. Sme v kontakte, či už so 'Šingim' (Petrom Šinglárom, pozn. red.), Jožkom Vukušičom alebo Ferom Vancákom. Verím, že sa po zranení dá čím skôr dokopy, takisto Fero Pavúk. Poznám aj mladších chlapcov a vždy keď sa stretneme, máme sa o čom porozprávať. Držím im palce a verím, že budú napredovať. Tak hráči ako aj klub.

Majoroš (tretí sprava) priviedol FC VSS Košice v sezóne 2016/17 k víťazstvu v druhej lige.
Majoroš (tretí sprava) priviedol FC VSS Košice v sezóne 2016/17 k víťazstvu v druhej lige. (Autor: SITA)

Víria vám už hlavou myšlienky na jarnú časť Fortuna ligy, ktorú odštartujete 13. februára?

Myslíme na to od začiatku prípravy. V základnej časti nás čakajú ešte štyri zápasy, ktoré chceme zvládnuť. Celá príprava k tomu smeruje. A najmä k prvému zápasu, ktorý odohráme na ihrisku Pohronia.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»V rodnom meste uspel s tímom súpera. Mám tu veľa kamarátov, vraví Majoroš