Joshua padol! V Madison Square Garden ho ukončil Mexičan Ruiz (Zostrihy zápasu)

Adrián Mečiar|2. jún 2019 o 02:00

Mexičan Andy Ruiz sa šokujúco stal svetovým šampiónom.

Newyorská Madison Square Garden už bola dejiskom mnohých legendárnych podujatí, s ktorými sa spájajú nezabudnuteľné okamihy. V noci na tento zoznam pribudol ďalší historický moment.

Náhradník Andy Ruiz mal byť iba 23. obeťou Anthonyho Joshuu. Hviezdny Brit sa chcel pôvodne na americkej pôde uviesť súbojom s iným protivníkom, lenže toho vyradila zo zápasu pozitívna dopingová vzorka. Za obetného baránka tak bol určený Ruiz, ktorému sa neprikladali azda žiadne šance. Síce sa jedná o superťažkú váhu, avšak asi nikto si nepripúšťal zaváhanie až dodnes neporazeného Joshuu.

Opäť raz sa ale ukázalo, že vo svete športu nemožno odpisovať ani tých najväčších outsiderov.

Hoci v úvode sa zdalo, že všetko ide podľa plánu. Joshua v treťom kole ako prvý poslal Ruiza k zemi. Britský šampión zrejme vycítil šancu na ukončenie duelu a pustil sa na lov, no to sa ukázalo ako osudová chyba. Ruiz mu vrátil úder a ešte v tom istom kole ho dvakrát knockdownoval. Joshuu vlastne zachránil koniec kola.

V nasledujúcich dvoch kolách sa zápas trochu upokojil a v šiestom dejstve bol dokonca Joshua znova tým aktívnejším boxerom. V siedmom kole však Ruiz opäť ukázal silu svojich úderov a Joshuu dvakrát poslal k zemi. Joshua sa aj po celkovo štvrtom knockdowne postavil na nohy, avšak podľa posúdenia rozhodcu už nebol schopný pokračovať v zápase.

Mexičan Andy Ruiz sa tak šokujúco stal šampiónom organizácií WBO, IBF a WBA. Joshuov manažér Eddie Hearn ihneď po zápase potvrdil, že v zmluve bola klauzula o odvete, ktorú môžeme očakávať v novembri alebo decembri.

Zostrihy zo zápasu Joshua-Ruiz začínajú v čase 20:00.

 

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Box»Joshua padol! V Madison Square Garden ho ukončil Mexičan Ruiz (Zostrihy zápasu)