Je až v tretej stovke. Schmiedlová sa zrejme nedostane na Australian Open

Karolína Schmiedlová nemá za sebou vydarenú sezónu.
Karolína Schmiedlová nemá za sebou vydarenú sezónu. (Autor: Jozef Jakubčo - SME)
SITA|5. dec 2016 o 18:11

Slovenská tenistka pôjde na tri menšie turnaje ITF do Spojených štátov.

BRATISLAVA. Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová ráta so svojou absenciou na januárovom Australian Open. Momentálne figuruje na 227. priečke v singlovom renkingu a veľmi pravdepodobne sa nezmestí ani do kvalifikácie.

"Pôjdem hrať na tri menšie 25-tisícové turnaje ITF do Ameriky," povedala pre denník Šport Karolína Schmiedlová.

"Viem, že to vôbec nebude ľahké. Pôjdu tam všetky hráčky, ktoré nebudú v Austrálii, takže úroveň sa bude podobať menším turnajom WTA. Verím, že vyhrám nejaké zápasy a dobre sa rozohrám. Najnáročnejšie budú prvé kolá. V nich to treba vybojovať," dodala.

Tento rok bola na južnej pologuli nasadená ako dvadsiata siedma v hlavnej súťaži dvojhry. Medzičasom však extrémne klesla v počítačovom poradí. Budúci týždeň sa napokon zrejme nepredstaví na turnaji ITF v Dubaji v Spojených arabských emirátoch.

Dvadsaťdvaročnú Košičanku nedávno v rámci programu Národného tenisového centra (NTC) trénersky prevzal Michal Mertiňák. Nie je to jediná zmena. Na kondičnú prípravu totiž bude dohliadať Tomáš Mihalík.

"Je z trénerskej skupiny, v ktorej je aj Ivan Trebatický, bývalý kondičný tréner Martina Kližana a súčasný Karolíny Plíškovej. Budem mať teda veľmi podobný plán kondičnej prípravy ako Češka," podotkla Schmiedlová a dodala: "Hľadám si aj mentálneho kouča. Príčina horších výsledkov bola však najmä vo mne."

Zaujímavosťou je, že za minulý rok získala Schmiedlová na Slovensku ocenenie Tenistka roka.

Niekdajšia 26. hráčka poradia Schmiedlová si stanovila priebežnú métu. Na jej dosiahnutie sa potrebuje do apríla posunúť aspoň o 125 až 130 miest nahor: "Veľmi by som sa chcela dostať na môj najobľúbenejší turnaj Roland Garros. Ideálne by bolo, ak by som už vtedy mala vďaka rebríčku právo štartu v hlavnej súťaži.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Je až v tretej stovke. Schmiedlová sa zrejme nedostane na Australian Open