Shiffrinová aj Vlhová chýbali. Po piatich rokoch zvíťazila Švajčiarka

Na snímke je švajčiarska lyžiarka Jasmine Fluryová.
Na snímke je švajčiarska lyžiarka Jasmine Fluryová. (Autor: TASR/AP)
TASR|16. dec 2023 o 12:40

Najväčšia favoritka obsadila štvrté miesto.

Svetový pohár 2023/2024 - Val d'Isere

Zjazd žien:

1.

Jasmine Fluryová

Švajčiarsko

1:43,47 min

2.

Joana Hählenová

Švajčiarsko

+ 0,22 s

3.

Cornelia Hütterová

Rakúsko

+ 0,24 s

4.

Sofia Goggiová

Taliansko

+ 0,44 s

5.

Ilka Štuhecová

Slovinsko

+ 0,73 s

6.

Priska Nuferová

Švajčiarsko

+ 0,76 s

VAL D'ISERE. Švajčiarska lyžiarka Jasmine Fluryová si pripísala v sobotu svoj druhý triumf v rámci Svetového pohára v kariére.

Vo francúzskom Val-d'Isere vyhrala zjazd s náskokom 22 stotín pred krajankou Joanou Hählenovou. Tretia skončila Cornelia Hütterová z Rakúska (+0,24).

Fluryová vyrazila na trať so štartovým číslom 6. Počas jazdy držala stopu, najlepšie zvládla terénne nerovnosti a napokon si pripísala prvý triumf v zjazde.

Doteraz bol jej najlepší výsledok v tejto disciplíne 2. miesto z vlaňajška z nemeckého Garmisch-Partenkirchenu. Zatiaľ jej jediné víťazstvo vo SP zaznamenala v roku 2017 v super-G vo švajčiarskom St. Moritzi.

"Bolo to dnes trocha rýchlejšie a ťažšie. Snažila som sa ísť čisto na lyžiach a držať stopu," uviedla v cieli 30-ročná Švajčiarka.

VIDEO: Jasmine Fluryová a jej víťazstvo v zjazde vo Val d'Isere

V druhom zjazde prebiehajúcej sezóny neštartovala víťazka úvodného podujatia Mikaela Shiffrinová, udržala sa však na čele celkového hodnotenia seriálu.

Najväčšia favoritka na triumf Sofia Goggiová z Talianska, ktorá vo Val-d'Isere zvíťazila vlani aj predvlani, obsadila so stratou 44 stotín štvrté miesto.

Preteky prerušili na niekoľko minút po páde Kanaďanky Stefanie Fleckensteinovej, ktorá si po prejazde cieľom neudržala rovnováhu a zo svahu ju museli odniesť na nosidlách. Rozsah jej zranení nie je známy.

Slovenka Petra Vlhová v sobotu neštartovala.

Lyžiarky čaká v nedeľu vo francúzskom stredisku ešte super-G. Budúci týždeň je na programe slalom vo francúzskom Courcheveli, na štarte aj s Vlhovou.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Shiffrinová aj Vlhová chýbali. Po piatich rokoch zvíťazila Švajčiarka