Jaroslavľ bude v budúcej sezóne priamo nasadený do play off

TASR|12. sep 2011 o 18:59

Ruský hokejový klub Lokomotiv Jaroslavľ sa v sezóne 2011/2012 do KHL už nevráti.

MOSKVA. Ruský hokejový klub Lokomotiv Jaroslavľ sa v sezóne 2011/2012 do KHL už nevráti, v budúcom ročníku však bude mať pri svojom návrate isté miesto v play off. Dohodli sa na tom v pondelok predstavitelia ruského hokeja na schôdzke v moskovskom Kremli aj za účasti prezidenta krajiny Dmitrija Medvedeva a ministra športu Vitalija Mutka.

Kvôli stredajšiemu leteckému nešťastiu stratil Jaroslavľ svoj hokejový výkvet. Po tragickej udalosti, pri ktorej prišlo o život 43 ľudí vrátane Slováka Pavla Demitru, bude pod vedením trénera Piotra Vorobjeva klub od decembra hrať v druhej najvyššej súťaži VHL. Gro tímu budú tvoriť hráči farmárskeho tímu. Lokomotiv bude hrať aj play off VHL.

V sezóne 2012/2013 má Jaroslavľ garantovaný nielen návrat do KHL, ale aj účasť v bojoch o Gagarinov pohár a v mužstve bude môcť hrať až šesť legionárov. "Štát urobí všetko, aby podporil klub a jeho tradíciu," povedal ruský prezident na stretnutí, kde bol aj šéf ruského hokeja Vladislav Tretiak, prezident Lokomotivu Jurij Jakovlev, šéf KHL Alexander Medvedev či Viačeslav Fetisov, hlava riaditeľov KHL.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Jaroslavľ bude v budúcej sezóne priamo nasadený do play off