Jankovič: Nemyslím si, že rozdiel bol až 24 bodov

Presvedčili sa o sile tureckého tímu. Hráčky Good Angels sa presadzovali ťažko.
Presvedčili sa o sile tureckého tímu. Hráčky Good Angels sa presadzovali ťažko. (Autor: Judita Čermáková)
Patrik Fotta|5. nov 2016 o 00:00

Good Angels Košice utŕžili na palubovke tureckého celku vysokú prehru.

KOŠICE. Basketbalistky Good Angels Košice utŕžili vo svojom druhom vystúpení v Pohári FIBA na palubovke tureckého celku Yakin Dogu Universitesi vysokú prehru 46:70. O osude duelu rozhodla už prvá štvrtina, ktorú domáce vyhrali 18:5 a Košičankám sa v ďalšom priebehu značné manko zmazať nepodarilo.

Zverenky trénera Petra Jankoviča na favorita skupiny D nedokázali nájsť recept a súperovi nestačili takmer v žiadnej hernej činnosti.

„Dokázali, že sú individuálne veľmi silné. Ich veľkou zbraňou bola kvalitná obrana, keď už na našej polovici nám robili veľké problémy pri rozohrávke. Veľmi ťažko sa nám proti nim presadzovalo. Majú obrovskú kvalitu na papieri a potvrdili to aj na ihrisku,“ povedal Jankovič.

Majú tím poskladaný na Euroligu

Prvú päťminútovku vyhrali Turkyne 13:0 a do polčasovej prestávky si vypracovali náskok 30:16. Úvod duelu mali domáce jednoznačne pod kontrolou.

„Na sto percent to ovplyvnilo vývoj zápasu, ktorý bol prakticky po prvej štvrtine rozhodnutý. Tým, že sme veľmi zle vstúpili do zápasu, sme sa z toho nevedeli pozbierať počas celého stretnutia. Úvod bol teda zlomovým momentom, ale osobne si nemyslím, že by bol rozdiel medzi oboma tímami až 24 bodov,“ skonštatoval Jankovič.

Turecký tím má káder postavený na legionárkach, prevládajú americké hráčky, ktoré svojou kvalitou môžu dotiahnuť ambiciózne družstvo až do bojov o najvyššie priečky

. „Jednoznačne môžu pomýšľať na Final Four a navyše ešte neboli kompletné. Chýba im ešte jedna americká rozohrávačka. Je to tím, ktorý je poskladaný na Euroligu a nie na FIBA Cup. Ich sila ešte stúpne po pár zápasoch, keď sa viac zohrajú. Proti nám bola jednoznačne rozdielovou hráčkou Carsonová, ktorá s tímom podpísala zmluvu len nedávno ako náhrada za McBridovú,“ uviedol kouč Good Angels.

Zlepšiť psychiku

Najbližšie sa košické basketbalistky v Pohári FIBA predstavia na palubovke gréckeho Olympiacosu, ktorý vo svojom druhom zápase tesne porazil Miskolc 61:60.

„Potrebujeme zlepšiť najmä psychickú stránku, aby sme sa pozbierali a veľmi rýchlo zabudli na zápas v Turecku. Dôležité bude, aby sme do duelu vstúpili úspešne, lebo potom sa veľmi ťažko doháňa náskok súpera, obzvlášť na jeho ihrisku.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Jankovič: Nemyslím si, že rozdiel bol až 24 bodov