Je nezastaviteľná. Slovenka aj po 40-ke zdoláva mladé súperky

Jana Keseg-Števková je slovenskou jednotkou v horskej cyklistike už vyše 20 rokov.
Jana Keseg-Števková je slovenskou jednotkou v horskej cyklistike už vyše 20 rokov. (Autor: Anton Kosťov/FaxCopy Pro s.r.o.)
Miloslav Šebela|19. aug 2020 o 19:03

Slovenskou jednotkou v cyklistike je viac ako 20 rokov.

BRATISLAVA. Vo svojich odvetviach sú legendami a symbolom športovej dlhovekosti.

Úspechy rátajú na desiatky, ich obývačky sú malé siene slávy s množstvom trofejí a medailí a aj po rokoch dokážu konkurovať mladším nasledovníkom.

Aj na Slovensku je niekoľko podobných unikátov. Takým je aj cyklistka Janka Keseg Števková. Pred niekoľkými týždňami sa stala po dvadsiaty raz majsterkou Slovenska v disciplíne cross country.

Spolu má 47 slovenských titulov, čo je unikátne. Darí sa jej nielen v horskej cyklistike, ale prvenstvá na domácich šampionátoch dosiahla aj v cestných pretekoch (2), v časovke (3), časovke do vrchu (2) aj v cyklokrose (7).

Navyše pridáva ďalšie úspechy.

Na štart časovky sa postavila aj na spoločných majstrovstvách Česka a Slovenska v cyklistike v Mladej Boleslavi. Vo štvrtkových pretekoch došla na druhom mieste, keď za víťazkou Medveďovou zaostala o päť sekúnd.

Prvý štart premenila hneď na titul

"Prvý titul v horskej cyklistike v disciplíne cross country som získala na Štrbskom Plese v roku 1998. Bol to môj vôbec prvý štart na majstrovstvách Slovenska. Pretekalo sa v okolí hotela FIS, na zjazdovke Interski a v areáli skokanských mostíkov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Je nezastaviteľná. Slovenka aj po 40-ke zdoláva mladé súperky