Volkovi sa splní veľký sen. Bežať so žijúcou legendou je vzácnosť, hovorí

Ján Volko.
Ján Volko. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|20. jún 2017 o 15:35

Slovenský šprintér Ján Volko sa môže predstaviť aj na augustových majstrovstvách sveta v Londýne.

BRATISLAVA. Za posledný rok sa mu zmenil život. Z neznámeho chlapca sa stal najrýchlejší slovenský šprintér. Keď ako štvorročný skončil Ján Volko na hodovom behu posledný, predpokladal by to málokto.

Svojimi výkonmi si získava rešpekt súperov. Čoskoro sa v priamom súboji stretne aj s fenomenálnym jamajským atlétom Usainom Boltom.

V mladom veku má čoraz viac fanúšikov. Začína sa angažovať aj v mimošportových aktivitách. Tesne po našom rozhovore odlietal do Bruselu.

„Je tam Európsky týždeň športu a mal by som patriť k ambasádorom podujatia,“ priznáva člen Národného športového centra v Bratislave.

„Ešte neviem, čo bude mojou úlohou. Po anglicky rozumiem takmer všetko, ale ťažšie sa mi rozpráva. Nájsť správne slová nie je nikdy jednoduché,“ dodáva.

Podrážal mu aj nohy

Uplynulý víkend súťažil na dvojstovke v rámci medzinárodného atletického mítingu P - T - S v Šamoríne. Výkonom 20,58 sekundy skončil tretí.

Pôjde tam najlepších 56 šprintérov a zatiaľ som v strede rebríčka, čo nie je zlé.


Ján Volko o šanci dostať sa na MS

Svoje osobné maximum 20,69 oficiálne neprekonal, keďže mu do chrbta fúkal vietor +7,1 m/s. Povolené sú maximálne dva metre. „Keby nefúkal taký silný vietor, zabehnem lepší čas,“ šokoval odpoveďou 21-ročný šprintér.

„Hovorí sa, že vietor do chrbta pomáha, ale nie je to úplne pravda. V zákrute som šiel proti nemu, akoby som narážal do steny. V cieľovej rovinke mi zase podrážal nohy,“ tvrdí.

Už tri týždne sa môže pýšiť titulom najrýchlejšieho slovenského šprintéra v histórii. Na Memoriáli Josefa Odložila v Prahe zabehol stovku za 10,16. Doterajší rekord 10,21 držal spolu s Adamom Závackým.

„Vôbec som nečakal, že rekord príde takto skoro. Počítal som čas medzi 10,20 až 10,25. Trénerka tipovala 10,17, takže vedela niečo viac,“ hovorí zverenec trénerského dua Naďa Bendová - Róbert Kresťanko.

Bolt si hanbu neurobí

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Volkovi sa splní veľký sen. Bežať so žijúcou legendou je vzácnosť, hovorí