27.05.2021 | Skupina A
27.05.2021 | Sk. A
8 - 1
(1:0, 3:0, 4:1)

Pardavý: Pred hotelom stojí ochranka ako z FBI, kto vyjde von, končí

Ján Pardavý na striedačke slovenskej reprezentácie.
Ján Pardavý na striedačke slovenskej reprezentácie. (Autor: hockeyslovakia)
Sportnet, Stanislav Benčat|26. máj 2021 o 13:28

Rozhovor s Jánom Pardavým ste mohli sledovať na instagrame Sportnetu.

RIGA,BRATISLAVA. Okrem hotela a štadióna nesmú chodiť nikam. Život v bubline na MS v hokeji v lotyšskej Rige má prísne pravidlá.

„Nie je to príjemné byť takto zatvorený. Pred hotelom stojí ochranka, ktorá vyzerá ako FBI a keby si vyšiel von, tak končíš na turnaji,“ povedal Ján Pardavý v talk šou Stanislava Benčata Z voleja.

Nikto zo slovenských hráčov sa podľa asistenta reprezentačného trénera zatiaľ nepokúšal obmedzenia obísť. Na šampionáte by automaticky dohral.

„To by musel byť špekulant, ktorý by chcel sám skončiť na turnaji. V tomto je to jednoduché. Stačí len vyjsť pred hotel a ide domov,“ usmial sa Pardavý.

Požiarny poplach prespal

Jeho susedmi vo vedľajších izbách sú Andrej Podkonický a Oto Haščák. Vďaka hrubým stenám ani nevie, že tam sú.

„Keď bol požiarny poplach ešte pred MS o druhej ráno, ja som nič nepočul. Neviem, či som mal pokazený hlásič alebo sú steny naozaj také hrubé. Ostatní chlapci hovorili, že to bol strašný zvuk. Ráno som im hovoril, že mňa by tam asi nechali zhorieť,“ vravel odľahčene Pardavý.

V trénerskom štábe má každý svoje úlohy. Práca asistentov spočíva najmä v príprave videoanalýz a rozbore súperov.

„Každý má svoj počítač a harddisk. Používame na úpravu jednotný program, v ktorom sa dá strihať a upravovať video. Hráčom následne na mítingoch ukazujeme, čo môžeme robiť lepšie,“ prezradil Pardavý.

Negatívne veci povie bez kriku

Zaujímavé zážitky má aj s trénerom Craigom Ramsaym. Najzábavnejšie sú priamo zo striedačky.

„Craig je pohodový človek a je s ním veľká zábava. Raz sa stalo, že ma obrazne škrtil na striedačke. Ja som mu po zápase povedal, že čo keby z toho niekto spravil fotku. Ako by som to potom vysvetľoval? Mohli by si myslieť, že som spravil niečo zlé na striedačke,“ smial sa Pardavý.

Kanadský tréner pôsobí na striedačke veľmi pokojným dojmom. Zatiaľ neprejavil žiadne negatívne emócie. Čo sú jeho charakteristické črty?

„Dokáže veci povedať veľmi pokojným spôsobom a bez kriku. Všetci hráči však vedia, že musia zvýšiť tempo. Ja na ňom ešte obdivujem, že si dokáže v zápase všimnúť také detaily, ktoré iní tréneri nezaregistrujú,“ povedal Pardavý.

Vráti sa Konrád do bránky?

Slovákom sa v druhom zápase na MS s Veľkou Britániou zranil brankár Branislav Konrád. Jeho zdravotný stav nie je vážny, no jeho návrat je stále otázny.

„Nebolo to také vážne, aby musel odcestovať domov. Verím, že sa mu to zlepší a ešte bude môcť nastúpiť. Julo Hudáček však zatiaľ podáva vynikajúce výkony," uviedol Pardavý.

Pracovať s mladým tímom je podľa trenčianskeho rodáka veľký zážitok.

„Na tréningoch je vidno ich obrovské chcenie. Rýchlosť a agresivita nášho tímu je naozaj výborná. Verím, že aj ľudí na Slovensku baví hokej, ktorý predvádzame."

Špeciálna pozornosť sa upriamuje aj na najmladšieho hráča v slovenskom výbere - Juraja Slafkovského.

„V sedemnástich rokoch hrá naozaj výborný hokej. Má ešte drobné herné nedostatky. Urobí občas nejakú chybu, ale celkovo ho vnímam ako obrovský talent slovenského hokeja.

Fyzicky je neskutočne dobre pripravený. Má výbornú strelu a nerozklepú sa mu kolená, aj keď hrá proti starším a zvučnejším súperom. Myslím si, že by sa dokázal presadiť aj v NHL," pochválil talentovaného Slováka Pardavý.

Talk šou Z voleja

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Pardavý: Pred hotelom stojí ochranka ako z FBI, kto vyjde von, končí